“Школи закриють після виборів?”: у МОН готують вчителів до тотального дистанційного навчання

event 12:15 Субота 26 Вересня 2020 ПОДІЇ

В Кабінеті Міністрів вирішили послабити карантинні обмеження, зокрема не зупиняти роботу навчальних закладів у “червоних” зонах.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: На початку вересня у ЗМІ з’явилася інформація, що українські школи готують до переходу на дистанційне навчання вже наступного місяця. У ВР 18 вересня в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет заявив, що зараз учителі масово проходять розроблений за підтримки Швейцарії онлайн-курс для переходу на тотальну дистанційну освіту.

Ймовірність закриття шкіл на карантин прокоментував глава пресслужби МОН Валентин Колечкін.

Коментар: Міністерство освіти і науки України не володіє інформацією про те, що школи після місцевих виборів можуть закрити на карантин. На території регіону або окремої адміністративно-територіальної одиниці, на якій введено “жовтий”, “оранжевий” і “червоний” рівень епідемічної небезпеки, додатково можуть застосовуватися обмежувальні заходи. Рішення про це ухвалює Державна комісія з ТЕБ та НС, а також державні органи та органи місцевого самоврядування“, – уточнив Колечкін.

Водночас у міністерстві підтвердили, що посилено готуються до дистанційного навчання.

Коментар: МОН разом із Мінцифри і міжнародними партнерами займаються розробкою проєкту “Всеукраїнська школа онлайн”, яка функціонуватиме як онлайн-платформа – з відеоуроками, тестами і завданнями. У нас уже є готова демо-версія. Паралельно ми організуємо процедуру із закупівлі послуги створення контенту, а також ведемо переговори з організаціями дистанційного навчання, які можуть надати матеріали для розміщення“, – розповів глава пресслужби.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: Школи під час карантину можуть змінювати тривалість уроків – МОН

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward