Сергій Іонушас: “адвокатура — найрозвиненіший інститут правосуддя в Україні”

event 16:02 Середа 03 Березня 2021 ПОДІЇ

Під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Розвиток правосуддя” голова Комісії з питань правової реформи, заступник голови Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності, адвокат Сергій Іонушас зазначив, що інститут адвокатури в Україні є найбільш розвиненим з усіх інститутів правосуддя, сталим та таким, який найкраще виконує свої завдання та функції поміж інших органів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар:Я хочу окремо підкреслити, що інститут адвокатури в Україні є найбільш розвиненим серед усіх інститутів правосуддя, сталим та таким, який найкраще виконує свої завдання та функції поміж інших органів. Але сучасні виклики перебудови всієї системи адвокатури вимагають від нас і вдосконалення цього інституту“, – сказав Сергій Іонушас.

Варто зазначити, що в проєкті Стратегії правової реформи запропоновані заходи, які удосконалюють інститут адвокатури.

Серед них:

  • посилення гарантій адвокатської діяльності і професійних прав адвокатів;
  • удосконалення самоврядування адвокатури;
  • розширення можливостей доступу до державного реєстру та баз даних при здійсненні адвокатської діяльності;
  • конкретизація підстав та процедур притягнення до дисциплінарної відповідальності та механізмів оскарження рішень про притягнення до такої відповідальності;
  • запровадження інституту спрощеного дисциплінарного провадження, удосконалення порядку розгляду скарг на дії адвоката;
  • перегляд умов щодо освіти, професійного досвіду та обмежень щодо доступу до адвокатської діяльності;
  • запровадження прозорої процедури введення єдиного кваліфікаційного іспиту, стажування кандидатів, порядку ведення єдиного реєстру адвокатів.

Він подякував членам Комісії з питань правової реформи, які є діючими адвокатами, за підтримку у підготовці Стратегії правової реформи, яка була представлена на Всеукраїнському Форумі “Україна 30. Розвиток правосуддя”.

Коментар:Окремо хотів би висловити вдячність голові Асоціації адвокатів України та іншим членам адвокатського самоврядування, які погодилися взяти участь у сьогоднішній панелі Форуму. Хотів би запропонувати колегам-адвокатам, народним депутатам та міжнародним партнерам активно включатися до підготовки та запровадження механізму удосконалення інституту адвокатури в Україні“, – додав Сергій Іонушас.

Джерело: пресслужба РОДА

Читайте також: У МОЗ розповіли, скільки відсотків українців вакцинують до кінця 2021 року

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward