СБУ становила особи ще чотирьох зрадниць з Луганщини

event 14:35 Четвер 02 Лютого 2023 ПОДІЇ
starobilsk

СБУ встановила особи ще кількох чиновників окупаційної влади у тимчасово захопленому ворогом Старобільському районі на Луганщині.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Троє із них є колишніми українськими державними службовцями, які до війни працювали в органах державної влади та місцевого самоврядування на Стробільщині, але перейшли на бік ворога та отримали посади у так зв. “адміністрації Старобільського району лнр”. 

Серед них – екскерівниця апарату РДА, яка з початком окупації зайняла посаду “начальника відділу документообігу” окупаційної адміністрації. 

Так зв. “управління бухгалтерського обліку та фінансового забезпечення” у незаконному органі влади очолила колишня заступниця Старобільського міського голови з фінансових питань.

А колишня керівниця архівного відділу РДА, заради збереження посади, пішла на службу до окупантів. Її призначено “завідуючою архівного сектору адміністрації Старобільського району лнр”.

Ці особи працюють в незаконно створеній російськими загарбниками владній структурі, забезпечують функціонування чиновницького апарату окупаційної адміністрації. 

 Їм повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. 

Крім того, СБУ задокументувала діяльність і повідомила про підозру одній з організаторок російського референдуму на Старобільщині.

Читайте також – На Рівненщині в чоловіка вилучили 10 кілограмів бурштину, набої, вогнепальну та холодну зброю

Встановлено, що мешканка Марківки добровільно погодилася на призначення її “членом виборчої комісії” і взяла безпосередню участь у проведенні антиукраїнського заходу у рідному населеному пункті. 

Їй доведеться відповісти перед законом за колабораційну діяльність і за умисні дії з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward