Ринок “Дикого” потребує ще оренду на 10 років

event 11:03 Вівторок 14 Грудня 2021 РІВНЕ

Власники ринку “Дикого” проситимуть продовжити оренду ще на 10 років.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Власники “Торгового центру-Д”, більш відомого у Рівному як ринок Дикого, знову проситимуть міську владу продовжити їм оренду землі — на найближчі десять років. Адже термін старих договорів уже спливає, і дрібні торговці починають нервувати. Тим більше, що сусідній речовий ринок забудовують багатоповерхівками, і містом ширилися чутки — чи не спіткає така ж доля і ринок Дикого? Щодня там зустрічаються тисячі рівнян, одні з яких бояться втратити робочі місця, а інші не хочуть втратити можливість купувати дешеві продукти.

Коментар: “Загальна площа ринку складає понад 6 гектарів, з них 3,5 га є приватною власністю. Є ще орендовані земельні ділянки в «червоних» лініях. Тому ми свого часу не могли їх викупити: там немає нерухомості, але розташовані торгові кіоски. Оскільки ми надаємо послуги з організації торгівлі, то щомісяця сплачуємо до бюджетів всіх рівнів близько мільйона гривень. Працюємо «по-білому», всі працевлаштовані з реальними окладами, і в конвертах ми нікому не доплачуємо.

Читайте також: “Естетика міста Рівне”: атмосферне відео засніжених вулиць міста

Поки що просимо продовжити оренду однієї з ділянок площею 2103 кв. м на вулиці Здолбунівській. Це від входу в ринок з боку мосту на Соборній, під накриттям з полікарбонату. Там торгують одягом та іншим крамом багато підприємців у невеликих кіосках. Якщо років 15 тому підприємці взагалі не запитували, чи ця ділянка викуплена, чи вона в оренді, то тепер мало не кожен цим цікавиться. Пізніше проситимемо міську раду про продовження оренди ще на інших ділянках — зокрема, неподалік залізничних колій, де встановлено кіоски, і для обслуговування парковки. Що ж до можливої забудови ринку житлом — це все на рівні чуток. З конкретними пропозиціями ніхто не звертався.”повідомила директор Олена Нездюр.

Джерело

Автор:
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward