Рівненський лікар спрогнозував, коли завершиться карантин

event 16:46 Понеділок 12 Квітня 2021 РІВНЕ

Рівненський лікар Павло Сільковський вважає, що карантинні обмеження можуть бути суттєво послаблені лише ближче до кінця 2021 року.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Відомий український лікар Павло Сільковський прогнозує зняття всіх карантинних обмежень до кінця 2021 року.

Коментар:Тривалість карантину залежить від багатьох умов і прогнозувати його тривалість дуже важко. Бо на це впливають як епідеміологічні чинники, так і психологічні, політичні та міжнародні. Коронавірус перестав бути виключно медичною проблемою і тепер в посиленні чи послабленні обмежень роль медиків дуже обмежена. Я думаю, що на повне зняття обмежень не варто розраховувати раніше, ніж кінець 2021 року. І це – оптимістичний сценарій.“, – вважає медик.

На думку медика, в майбутньому ми ще зіткнемося з посткоронавірусними проблемами, про які зараз ще все мовчать.

Коментар:Ми повернемося до звичного життя. Але процес повернення буде не таким легким і швидким, як би хотілося. Обмеження набридають людям, але поступово вони до них звикають. Відхід від обмежень буде болісно сприйматися частиною суспільства і породжувати протиріччя. Конфлікти будуть наростати й у разі посилення дискримінації за ознакою наявності чи відсутності щеплень. З часом ми відчуємо наслідки дистанційної освіти й відкладений попит на звернення до лікарів у зв‘язку з проблемами, які не лікувалися під час карантину. Хвилі коронавірусу пройдуть і так сильно він дошкуляти вже не буде. А от постковідний стан у суспільстві виявить ще багато нових проблем, які досі не стоять гостро“, – резюмував Павло.

Джерело: сайт Рівне Вечірнє

Читайте також: В Україні почали робити щеплення ще однією вакциною проти коронавірусу

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward