Раду просять терміново прийняти всі законопроєкти щодо запобігання корупції

event 14:00 Четвер 16 Листопадаа 2023 ПОЛІТИКА

Ухвалення ВРУ до кінця цього року законопроєктів, що передбачають удосконалення повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції та збільшення штату Національного антикорупційного бюро України, є критично важливим для початку переговорів щодо членства України в Європейському Союзі.

Це зазначив міністр юстиції України Денис Малюська, передає Інтерфакс-Україна.

“Ми не можемо сказати, що вони (рекомендації Європейської Комісії) є неправильними, необґрунтованими або такими, які нам не слід виконувати”, – сказав міністр юстиції в четвер в ефірі національного телемарафону.

Він наголосив, що, зокрема, збільшення кількості детективів НАБУ на 300 осіб – “це та реформа, про яку просили наші західні партнери й саме НАБУ вже не один рік”.

“Рекомендації щодо збільшення кількості співробітників НАБУ та вдосконалення повноважень НАЗК у частині перевірки декларацій з точки зору Єврокомісії і є частина тих семи рекомендацій, які були надані раніше”, – сказав міністр.

Читайте також: Фінляндія вирішує питання про закриття кордону з росією: у чому причина

Говорячи про рекомендацію щодо розширення повноважень НАЗК, міністр звернув увагу на те, що фактично йдеться про повернення тих повноважень агентства, які були раніше. 

Щодо рекомендацій ЄС загалом, то, як зазначив Малюська, їх необхідно якнайшвидше імплементувати до початку переговорів щодо членства в ЄС.

“Ми просимо парламент ухвалити ці два законопроєкти до кінця цього року… Це важливо і критично”, – підсумував міністр юстиції.

Останні новини
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward