Премія World Press Photo оголосила номінантів: вражаючі фото 2020 року

event 11:21 П’ятниця 19 Березня 2021 ПОДІЇ

Найпрестижніша щорічна премія для фотожурналістів представила шорт-лист претендентів. Пропонуємо вам ознайомитися з підбіркою найвражаючих кадрів минулого року. 

З повним списком номінантів можна ознайомитися ТУТ.

Фотограф Луїс Тато, Боротьба з нашестям сарани в Східній Африці. 

Генрі Ленаяса, глава поселення Арчерз Пост в кенійському окрузі Самбуру, намагається відлякати рій сарани, що спустошує пасовища.

На початку 2020 року Кенія пережила найсильніше нашестя сарани за останні 70 років. Зграї комах мігрували в Африку з Аравійського півострова. Пустельна сарана одна з найбільш руйнівних. Зграя розміром з Париж може знищити таку ж кількість їжі за день, як з’їдає половина населення Франції.

Фотограф Лоренцо Тугнолі, Поранений чоловік поруч з місцем сильного вибуху в порту Бейрута.

Близько 18 години, 4 серпня, на складі в ліванському порту вибухнула партія з більш ніж 2,7 тисячі тонн аміачної селітри високої щільності. Поблизу складу проживали близько 100 тисяч людей. Через вибух було пошкоджено або повністю зруйновано понад 6 тисяч будинків, 190 людей загинули, 6 тисяч осіб отримали поранення, ще 300 тисяч владі довелося переселити.

Фотограф Джеремі Лемпін, Доктор Пейо і Містер Хассен. 

24-річна Маріон, яка страждає від ракових метастазів, обіймає свого семирічного сина Ітана в присутності Пейо – коня, задіяної в програмі терапії за допомогою тварин. 

Ємен: Голод, ще одна військова рана. Фотограф Пабло Тоско.

Фатіма і її син готують рибальську сітку в затоці Хор Омейра, Ємен. Конфлікт між шиїтами-хуситами і коаліцією сунітів, яку підтримує Саудівська Аравія, триває з 2014 року. На початку 2020 року близько 20,1 млн жителів Ємену потребували продовольчої допомоги.

Джошуа Ірванді, Людська ціна COVID-19.

Тіло померлого від коронавірусу в індонезійській лікарні.

Фотограф Карлтон Уорд-молодший

У Флориді самка пантери крадеться через паркан між заповідником Коркскрю Свамп і сусіднім тваринницьким ранчо в Неаполі, штат Флорида, США. Її дитинча слідує за нею.

Фотограф Ральф Пейс, Морський лев грає з маскою, Монтерей, Каліфорнія, США.

Під час карантину природні заповідники часто відвідували місцеві мандрівники. Носіння масок і рукавичок на відкритому повітрі було обов’язковим, тому заповідні місця були завалені подібними предметами. За даними World Animal Protection, пластикові відходи призводять до загибелі близько 136 тисяч тюленів, морських левів і китів щорічно.

Фотограф Роланд Шміт, Прикордонна любов.

Швейцарія закрила державні кордони вперше з часів Другої світової війни. Жителі міст Ріен і Кройцлінген звикли вільно їздити до Німеччини, але через пандемію це стало неможливо.

Фотограф Томаш Марковскі, Зіткнення велосипедів під час велотуру Польщі. 

Голландський велосипедист Ділан Гроеневеген (зліва) потрапляє в аварію за кілька метрів до фінішу через зіткнення з іншим членом команди Фабіо Якобсеном на першому етапі Туру Польщі у місті Катовіце.

Читайте також: “Біблійні тексти та скелет дитини”: в Ізраїлі виявили унікальні артефакти (фото)

Теги:
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward