Окупанти вбили полонених захисників Маріуполя

event 13:26 П’ятниця 29 Липня 2022 ПОЛІТИКА
azov

Окупанти підірвали СІЗО з полоненими захисниками Маріуполя в тимчасово окупованій Оленівці. Це стверджує екскомандир полку “Азов” Максим Жорін.

Він закликає чекати на офіційну інформацію.

За словами керівника “Азову” Андрія Білецького, цієї ночі росіяни вбили частину полонених азовців. Російське командування обставило масове вбивство полонених як дії української армії.

“Бійців полку було переведено в окрему будівлю. Ми збираємо інформацію про жертв та конкретних виконавців цього воєнного злочину.

Вже очевидно, що це був заздалегідь спланований акт країни, для якої невідомо поняття офіцерської честі, а дотримання Женевських конвенцій, правил, законів і звичаїв війни. Росія не змогла перемогти «Азов» у чесному бою, тож намагається знищити нас віроломством.

Я від імені Азовських підрозділів оголошую полювання на кожного, хто причетний до масового вбивства. Несе відповідальність кожен рядовий виконавець та кожен організатор незалежно від посади та місця перебування“.

Джерела УП наголошують, що удару по українцях завдала росія. Росіяни пишуть, що ЗСУ вдарили по колонії, щоб убити полонених, які “почали свідчити”. Про що саме “показання” – невідомо.”

Джерела УП у розвідці повідомили, що зафіксовано артилерійські удари росіян у напрямку Оленівки. Атака була з боку окупантів.

Інше джерело повідомило, що днями українських полонених перевели до промзони, саме у цей барак, по якому 29 липня був удар. 

Читайте також: СБУ ідентифікувала 4 окупантів, які катували сім’ю в Бучі (ФОТО).

Пряма мова: “Це був барак, у якому були бійці “Азова”, їх перевели до нього за кілька днів до обстрілу, ми ще не могли зрозуміти, чому”.

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward