Офіс Президента ініціював проведення проактивної зовнішньої політики України

event 10:22 Середа 24 Березня 2021 ПОДІЇ

В Офісі Президента за дорученням Володимира Зеленського почали реалізацію проактивної зовнішньополітичної стратегії України. Про це йдеться у статті на Обозревателе “Україна більше не бідний родич: як Зеленському вдалося вивести дипломатію на новий рівень”. Зокрема, наголошується в матеріалі, голова ОП Андрій Єрмак вміло синхронізує українську стратегію з Білим домом.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Як пояснюється в матеріалі, Офіс Зеленського вдало скористався зміною адміністрації Білого дому. Адміністрація Джо Байдена дотримується набагато жорсткішої політики стосовно Росії і звертає пильну увагу на Україну.

Коментар:Зеленський пішов на рішучі заходи і дав старт першому етапу стратегічного плану, мета якого – припинення російського домінування над Україною як всередині країни, так і на світовій арені. В Офісі президента перед Зеленським за це відповідає Єрмак. З цього моменту Україна почала робити те, чого ніколи не робила за всю свою 30-річну історію: грати в свою гру, грати жорстко і грати на випередження. Але головне – грати!” – йдеться в статті.

Як приклад наступальних дій Офісу Президента наводяться нещодавні санкції проти членів ОПЗЖ і закриття проросійських телеканалів, відкриття кримінальних справ проти знакових “приватівців” Володимира Яценка та Олександра Дубілета практично одночасно з американськими санкціями проти Ігоря Коломойського. Також видання нагадує про виключення з фракції “Слуга народа” пов’зуваного з Коломойським Олександра Дубінського, що знаходиться під санкціями США.

Коментар:Ці та подальші події показали, що Андрій Єрмак помітно синхронізує українську стратегію із зовнішньополітичним порядком денним США, вдало використовуючи спільні інтереси двох країн“, – пише Обозреватель.

За інформацією видання, ініціювання Офісом Зеленського “Кримської платформи” вдало збіглося з гострими заявами Байдена щодо РФ, а розслідування Харківських угод – із заявою американської розвідки про непричетність України до втручання у вибори США. Паралельно Єрмак почав активно підсилювати кадри президента на міжнародному напрямку.

Коментар:Не дивлячись на помилки і тимчасову кризу, українська зовнішня політика знаходиться на піднесенні. Це надає підстави сподіватися, що Україна врешті-решт стане повноправним членом міжнародної спільноти. Саме такий підхід дозволить нам повернути власні території і остаточно відновити мир“, – робить висновок Обозреватель.

Читайте також: Банкова жорстко відкинула ультиматум Кремля по Донбасу і залучає союзників – експерт

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward