Облаштовують логістику до зими – в ОК “Південь” пояснили дії рф на окупованому лівобережжі Херсонщини

event 10:59 Вівторок 14 Листопадаа 2023 Війна

Через наближення зими російські сили на окупованому лівобережжі Херсонщини намагаються облаштувати для себе логістику, повідомила в ефірі Радіо Свобода керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк.

“Довготривалий час ми бачимо маневри силами та засобами. Очевидно, що вони намагаються облаштувати для себе логістику через наближення зимових погодних умов. Тому що дійсно похолодання приходить, штормова погода трималася довгий час. Вони намагаються закріпитися на тих позиціях, на яких зараз є. Намагаються влаштуватися там, де більш-менш комфортно. Оскільки вони готувалися давно, що Сили оборони будуть якісь дії проводити у напрямку Лівого берега. І тоді будували мінно-вибухові загородження ще по урізу води. Потім був підрив Каховської ГЕС, змиття всіх цих огороджень. І відповідно вони працюють проти самих окупантів, тому що вони продовжують підриватися на тих мінах, які вода розкидали по великій території”, – каже вона.

За словами Гуменюк, російські сили знають, що другий та третій ешелон їхньої оборони облаштований міцно, закріплені залізо-бетонними конструкціями.

Читайте також: На Закарпатті священнику УПЦ МП, який перебуває під слідством вручили повістку

“За інстинктом самозбереження вони тяжіють до другого рубежу, де буде більш-менш комфортно перезимувати і закріпитися. Поки що вони змушені під тиском власного військово-політичного керівництва триматися на тих позиціях, які облаштовані нашвидкуруч. Намагалися відійти від води великої, щось там десь накопали, якось закріпилися. Але всі ці позиції нам відомі і ми по них працюємо вогнем. Це контрбатарейна боротьба”, – додає Гуменюк.

Як зазначає Гуменюк, ознак створення наступальних угруповань сил РФ на Лівобережжі немає. 

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward