Науковці розповіли, який доступний напій допомагає знизити кров’яний тиск

event 16:32 Середа 17 Березня 2021 БЛОГ

Щоб уникнути зайвого натрію, який може піднімати показники артеріального тиску, фахівці радять обирати несолоний томатний сік.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Встановлено, що томатний сік знижує кров’яний тиск і рівень холестерину у людей, яким загрожують серцеві захворювання. У дослідженні взяла участь 481 людина з Японії. Вони могли пити стільки томатного соку, скільки забажають. Також вони вели “щоденники томатного соку”, в яких фіксували, скільки соку вони споживають щодня, а також будь-які зміни стану здоров’я.

Згідно з висновками, опублікованими в журналі Food Science and Nutrition, артеріальний тиск знизився в середньому на 3% у 94 учасників, які не приймали ліків від гіпертонії. Ефект виявився подібним у чоловіків та жінок різних вікових груп.  

Дослідження проводили науковці з Токійського медичного та стоматологічного університету.

Дослідники пояснюють, що помідори містять різноманітні біоактивні сполуки, такі як каротиноїди, вітамін А, кальцій та гамма-аміномасляна кислота, які можуть відігравати певну роль у підтримці фізичного та психологічного здоров’я, включаючи профілактику серцево-судинних захворювань.

Важливим також є здорове та збалансоване харчування, зменшення споживання солі, збільшення частки свіжих фруктів та овочів у раціоні, та скорочення кількості насичених жирів, які сприяють підвищенню рівня холестерину та артеріального тиску.

Джерело: сайт Greenpost

Читайте також: Чим замінити м’ясо під час Великого посту: поради дієтологині

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
21.03.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward