“Наразі в Україні немає єдиного органу, який несе повну відповідальність за усиновлення і захист прав дітей” – нардеп Соломчук

event 14:30 Вівторок 15 Червня 2021 ПОЛІТИКА

Вчора відбулося засідання ТСК, яка розслідує випадки порушення прав сиріт та дітей з інвалідністю. На цьому засіданні розглядали резонансний випадок з Миколаївської області. Мовиться про аборт учениці інтернату, який вона зробила під тиском працівників закладу.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Зараз це питання набуло особливого розголосу і ним вже займаються правоохоронці.

Так прокоментував цю новину нардеп і член ТСК Дмитро Соломчук: “Нині правоохоронці з’ясовують усі обставини, але навряд це поодинокі випадки. Ситуація стала резонансною, адже система у якій живуть діти в інтернатах, калічить дітей та руйнує їх долі“.

Захист прав дітей — основне завдання нашої Тимчасової слідчої комісії. На жаль, їх регулярно порушували, впроваджуючи…

Опубликовано Дмитро Соломчук Вторник, 15 июня 2021 г.

Окремим кейсом на засіданні обговорювали необхідність створення Державної служби України у справах дітей. Саме цей орган повинен буде контролювати у країні питання усиновленні і захисту прав дітей.

Нардеп також пояснив, що на сьогодні в Україні просто не існує структури, котра повинна нести усю відповідальність за такі питання. 

“Наразі в Україні немає єдиного органу, який несе повну відповідальність за цю сферу: регулюють три міністерства, а ефективність наближається до нуля” – заявив депутат.

Окрім цього, на ТСК обговорили факти так званого “прихованого сирітства”. Це ті випадки, коли в інтернатних закладах проживають дітки, котрі де-факто не мають сім’ї, але де-юре – у них є батьки. Утім, ці батьки взагалі не беруть участь у вихованні цих дітей.

Читайте також: “Діджиталізація усіх процесів будівництва значно покращить якість та швидкість містобудування” – нардеп Соломчук

Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward