“На тисячі гривень”: Нафтогаз надсилає незаконні платіжки українцям

event 13:59 Середа 22 Березня 2023 Суспільство

“Нафтогаз” помилково висилає рахунки на тисячі гривень для будинків, які навіть не мають газового підключення. Про такий випадок повідомила в Facebook енергетична експертка Світлана Голікова

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Вона отримала особисто рахунок на платіж у майже дві тисячі гривень за будинок на Чернігівщині, який не має підключення до газової мережі. А власником цього будинку є член її родини. “Будинок до газопостачання не підключений. Взагалі”, – повідомила вона.

Раніше експерт у галузі ЖКГ, Олег Попенко, також повідомляв про подібні випадки.

“І я можу з упевненістю сказати, що це відбувається в багатьох областях. Я вже писав про незаконні платіжки у Сумській та Київській областях”, – повідомив він у своїй сторінці в Telegram.

Якщо ви отримали рахунок за газ, який не використовували, то вам необхідно звернутися до “Нафтогазу” з проханням про скасування цього незаконного платежу. Якщо компанія відмовляється від скасування, ви можете подати скаргу до НКРЕКП. Крім того, можна повідомити про можливі порушення на урядову гарячу лінію.

Така ситуація може виникнути внаслідок проблем з обліком споживання блакитного палива. Раніше “Нафтогаз” не займався врахуванням споживання газу. Але після того, як ця функція була передана їм, можуть виникати помилки в обліку. Якщо такі помилки виникають, компанія зазвичай намагається їх виправити, але споживачі повинні про це повідомляти.

Нагадаємо, що в Україні планують збільшити штраф за непристебнутий ремінь безпеки: що відомо.

Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward