На одному з чудес України – Рожевому озері – встановили онлайн вебкамеру

event 16:52 Вівторок 18 Серпня 2020

Помилуватися фантастичними видами Генічеського озера – одного з найбільших, найвідоміших і найкрасивіших рожевих озер України – тепер можна будь-коли з будь-якої точки світу. Це стало можливим завдяки новій вебкамері, встановленій з ініціативи голови Щасливцівської сільської ради Віктора Плохушка. Це єдина вебкамера такої якості, що відкриває вид на одну з топових пам’яток півдня України.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Генічеське рожеве озеро розташоване на півночі Арабатської стрілки в крихітному селі Приозерне. Знамените воно водою дивного червоно-рожевого кольору (в літній час), який виникає в результаті діяльності мікроскопічних водоростей виду Dunaliella salina – це одні з небагатьох живих організмів, здатних жити в настільки солоній воді.

Для захисту від сонячного світла вони виробляють β-каротин – жовто-оранжевий пігмент, що надає воді червонуватого відтінку. Що спекотніше і посушливіше літо, то насиченішим він стає, формуючи на Генічеському озері майже марсіанські пейзажі.

З давніх часів тут виник соляний промисел, але сьогодні про нього нагадують лише дерев’яні стовпчики, які колись розділяли озеро на сектори – чеки. Вони в тому числі роблять Рожеве озеро упізнаваним і дозволяють отримати фантастичні фото. Втім приїжджають сюди не тільки за запаморочливими фотознімками, а й щоб оздоровитися: ропа і грязь озера насичені безліччю корисних мікроелементів, включаючи бром, магній і натрій.

Нинішнього літа через карантинні обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19, Генічеське озеро стало місцем паломництва тисяч українців, а Арабатська стрілка – мабуть, найпопулярнішим курортним регіоном, який відомий не тільки теплим морем і просторими піщаними пляжами, а й масою природних пам’яток.

Коментар:Ми давно мріяли встановити тут суперсучасну вебкамеру, яка дозволила б ще більшій кількості людей побачити неймовірну красу Рожевого озера.

Сьогодні це завдання нарешті реалізовано – з ним відмінно впоралися наші партнери з НІАП “Кирилловка.Укр”, які, до слова, встановили за останні два роки вже понад 15 онлайн-трансляцій для популяризації курортів і визначних пам’яток Арабатської стрілки“, – каже голова Щасливцівської сільської ради Віктор Плохушко.

Камеру можна переглянути за посиланнями:

Вебкамера на Генічеському рожевому озері веде безперервну онлайн-трансляцію в UltraHD-якості з підтримкою звуку. Вона працює цілодобово 365 днів на рік, дозволяючи в режимі реального часу спостерігати, як змінюються озерні пейзажі в різний час доби та залежно від сезону.

Джерело: сайт lb.ua

Читайте також: Росія розпочала масово стягувати військову техніку на Донбас – розвідка

Теги:
Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward