На Чернігівщині священник УПЦ МП покусав військового

event 10:06 Четвер 16 Листопадаа 2023 КУРЙОЗИ

У Чернігові на території стародавнього Дитинця священик УПЦ МП вкусив військового.

Про інцидент повідомляє Інформаційний навігатор з посиланням на ресурс Духовний фронт України. 

Представники Московського Патріархату отримали дозвіл віднести деякі речі зі Спасо-Преображенського собору, який за рішенням комісії Мінкультури опечатали.

Декілька священиків УПЦ (МП) з помічниками виносили речі із собору. Поруч стояли військові, які стежили за порядком. Паралельно з цим робітники займалися демонтажем старого замку на дверях собору. Це дуже розлютило священиків УПЦ МП. Розгорілася словесна суперечка.

“Далі сталося взагалі небачене. Це чітка провокація для картинки та російської пропаганди. Священик почав поводитися агресивно, дістав мобільний телефон і почав мене знімати на відео. Каже, покажу всій Європі, які ви фашисти. Я попросив мене не знімати, адже я військовий, і мене не можна знімати. На моє прохання священик не реагував і провокував далі, весь час повторював щось про фашистів. Я забрав у нього телефон, щоб видалити відео, на якому я був присутній. Після цього священик накинувся на мене з кулаками, а потім схопив за руку та вкусив”, – розповів журналістам один із військових.

Читайте також: Ціни на популярні овочі продовжують піднімати

На місце події обидві сторони викликали поліцію та медиків. Чернігівська єпархія УПЦ МП інцидент поки що не коментує.

Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward