МВС: “Складається враження, що РФ дала вказівку своїм військовим не допускати жодних гуманітарних коридорів”

event 11:12 Вівторок 08 Березня 2022 ПОДІЇ

Російська сторона хоче організувати так звані гуманітарні коридори до Росії та Білорусі, щоб взяти українців в полон.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це сказав радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко під час телемарафону, передає УНІАН

Коментар: Вчора росіяни знову заявили, що вони сьогодні планують надати гуманітарні коридори. Хотів би вірити в те, що це вдасться, але, на жаль, складається таке враження, що РФ дала вказівки своїм військовим не допускати жодних гуманітарних коридорів по всій території України“, – сказав Денисенко.

За його словами, такі гуманітарні коридори потрібні для евакуації цивільних людей з окупованих територій, зокрема, з Маріуполя, Харкова, Ізюма, Тростянця, Бучі, Гостомеля.

Денисенко зазначає, що росіяни хочуть, щоб українці просилися в їхні гуманітарні коридори.

Коментар: Росіяни планують зробити гуманітарний коридор до Російської Федерації і до Білорусі. Пропонують нам – давайте ми вас вивеземо, і ви станете нашими полоненими і жертвами телекартинки, де ви повинні розповідати, як вам тяжко під українською владою і як добре тут, у РФ“, – зазначив він.

За його словами, вся логіка дій РФ останніх днів показує, що “заради телевізійної картинки і заради того, щоб спробувати принизити українців особисто, Путін (президент РФ Володимир Путін – Ред.) в Кремлі не робитиме жодних гуманітарних коридорів”.

Денисенко розповів, що на окупованих територіях в усіх дворах будинків стоїть російська техніка.

Коментар:Тобто вони стоять так, щоб ми не мали можливості їх вибити із цих територій, бо вони розуміють, що ми не будемо стріляти по цивільних об’єктах, по людях. Вони прикриваються людьми, як живим щитом“, – наголосив Денисенко.

Раніше стало відомо, що РФ запропонувала в Україні відкрити гуманітарні кордони до російської та білоруської територій.

Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що така пропозиція є абсурдною, цинічною та неприйнятною.

Теги: МВС
Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward