“Морози продовжаться!”: синоптик розповів, як довго в Україні протримається потепління

event 13:27 Субота 20 Лютого 2021 ПОДІЇ

Попри значне підвищення температури, прогнозоване на 20 лютого, морози повернуться вже за кілька днів, хоча й не такі потужні.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це повідомив директор «Укргідрометцентру» Микола Кульбіда.

Він вказав на те, що робити обґрунтовані синоптичні прогнози можна в межах 15 днів. За оцінкою Кульбіди, потепління триватиме кілька днів. Відтак протягом найближчих двох тижнів температура незначно коливатиметься, проте погода лишатиметься зимовою.

Коментар: “Ми чекаємо протягом найближчих трьох, навіть чотирьох днів підвищення температури, причому дуже суттєве, а потім невелике зниження, яке буде продовжуватися і надалі таким чином, що нічні температури будуть складати від 5 до 10 градусів морозу, а денні – від 0 до 5 градусів морозу. На півдні й заході України вони досягатимуть плюсових значень. Таким чином можна говорити, що зима продовжується, нічого особливо не змінилося, але температурний режим дійсно буде значно вищим, ніж був, наприклад, минулої ночі”, – розповів метеоролог.

Кульбіда навів поняття метеорологічної весни, яка настає, коли середньодобова температура повітря перевищує 0 градусів за Цельсієм. Останніми роками, за його словами, дати початку метеорологічної весни стали більш ранніми.

Коментар: “Якщо в середньому ще 30 років назад температура повітря через 0 градусів навіть на півночі України переходила в середині березня, то зараз вона може перейти раніше. Тобто ми маємо говорити про ранню весну навіть на півночі України”, – розповів директор Укргідрометцентру.

Він підтвердив, що різкий перепад температури є одним із проявів змін клімату. Кульбіда нагадав про заяву генерального секретаря ООН Антоніу Ґутерріша, в якій той пов’язав аномальні снігопади в Північній Америці зі змінами клімату.

Джерело: сайт Leopolis.news

Читайте також: “До +5° тепла”: синоптики розповіли, якою буде погода на вихідних

Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward