Монетизація YouTube-каналу через рекламу

event 12:30 Середа 26 Жовтня 2022 Суспільство

На даний час існує багато методів монетизації YouTube-каналу, одним з яких є реклама. Блогер може співпрацювати зі сторонніми компаніями, які будуть сплачувати гроші за згадку бренду у відеоролику. Реклама автоматично інтегрується в ролик. Нижче йтиметься про те, як реалізувати такий метод.

Партнерська програма

Офіційна партнерська програма Ютуб дозволяє заробляти, показуючи рекламу Google AdSense, наприклад про нові казино України, товари, послуги. Медійні мережі також віддають блогерам частку доходу від реклами в Гуглі, забираючи собі певні кошти. Такі партнери беруть комісію за:

  • більш легке та швидке виведення грошей;
  • доступ до спеціальних інструментів, дозволяючих просувати канал;
  • безпосереднє спілкування з компаніми-брендами;
  • вирішення навчальних та юридичних питань тощо.

Важливо вибрати надійного партнера. Такими заслужено вважаються AIR Media Tech, Scale Lab, Letson та деякі інші компанії, співробітництво з якими має певні плюси. Одразу на великий дохід можна не розраховувати, але в цілому розмір доходу залежить від кількох факторів:

  • об’єму рекламних показів;
  • форматів реклами та її вартості;
  • географічного знаходження глядачів;
  • числа переглядів та передплатників;
  • якості відео, цікавості тематики роликів.

Точна сума прибутку відображається в обліковому записі Гугл Ad Sense або в персональному кабінеті партнерського ресурсу, що підключається до каналу. Партнери не гарантують стабільного рівня прибутку, адже його розмір залежить від частоти переглядів реклами, розміщеної у ролику.

Недоліки та переваги партнерської програми

Звісно, мінуси є. Перш за все це низький дохід на перший перегляд, можливі складнощі при виведенні коштів та неможливість отримання передоплати.

Щодо переваг, то вони також присутні. Головний плюс у тому, що блогера ніщо не буде відволікати від справи. Йому не треба шукати рекламодавців, спілкуватися з ними, вирішувати якісь питання щодо сценаріїв, дотримуватися певних термінів. Відеохостинг автоматично запускає рекламу, і власникові каналу залишається створювати власний високоякісний контент та час від часу переглядати звіти в Ad Sense.

Співпраця з провайдерами реклами

Прибуток партнерської програми YouTube цілком можливо доповнити доходом від безпосередньої співпраці з рекламодавцями. Коли канал має мільйон або більше передплатників, він автоматично потрапляє до різноманітних ТОПів і отримує  високі шанси знайти крупного замовника. Але як діяти тим, у кого немає таких величезних показників? Є кілька варіантів:

  • розкручувати свій контент, поступово підвищуючи кількість передплатників
  • звертатися до брендів напряму з відповідними пропозиціями;
  • використати рекламні біржі.

Останній спосіб варто розглянути. Підключаючи відеоканал до таких сервісів, Getblogger, Webartex, Epicstars, Buzz Guru та інші, блогер підвищує шанси отримати одного та навіть кількох замовників. Адже рекламодавцеві простіше знайти блог, що влаштовує його за тематикою та іншими характеристиками. Але варто пам’ятати, що це не відміняє необхідність постійно працювати над власними відео, залучаючи аудиторію.

Автор:
Теги: YouTube
Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward