Лікарка пояснила, через які причини випадає волосся в жінок

event 08:52 П’ятниця 23 Квітня 2021 Здоров'я

Лікарі повідомляють, що спричинити алопецію (випадіння волосся) можуть багато хвороб, хіміотерапія, нестача вітамінів, стреси. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Але є ще одна причина, яку люди можуть не помічати. Про це розповіла лікар-дерматолог і трихолог Світлана Жукова.

За словами експертки, це занадто велике завзяття батьків у прагненні привчити дівчинку до охайності чи жінок, які роблять собі зачіски. Як правило, вранці дитині заплітаються коси, які повинні зберегти свою первозданну красу до самого вечора. Тому і плести їх намагаються максимально туго.

Волосся мало того, що виривається у процесі старанного розчісування, так ще і травмується від зайвого натягу протягом усього дня. Страждають від алопеції любителі тугих кінських хвостів, які теж покликані тримати форму довгий час.

Коментар: Бувають алопеції тракційні, це стосується любительок робити собі тугі кінські хвости. Балерини й танцівниці страждають цим“, — говорить лікарка.

У представників цих професій, як правило погане волосся та глибокі залисини.

А ось випадання волосся від використання хімічних випрямлячів, перманентної завивки, фарби, а також знебарвлення фахівець не підтвердила. За її твердженням, від усього цього страждає структура волосся, воно може сіктися, ламатися, але волосяна цибулина залишається життєздатною, продовжуючи свою основну функцію.

Тому трихолог радить жінкам не захоплюватися занадто тугими косами, хвостами та дульками.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Коли садити картоплю: сприятливі дні для посадки

Теги:
Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward