Лікарі розповіли, як відрізнити застуду від грипу

event 19:26 Середа 13 Жовтня 2021 Здоров'я

Восени настає період сезонних простудних і вірусних захворювань. Через зміну погоди жителі України стають більш схильними до різних вірусів. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Зараз в країні, як і в усьому світі, циркулюють коронавірус, грип і звичайна застуда. Симптоми цих захворювань багато в чому схожі, але є і відмінності.

Фахівці відомої клініки Майо розповіли, за якими ознаками можна відрізнити застуду від грипу. Медики відзначають, що існує більше 200 різних вірусів, які здатні викликати застуду. Зазвичай в рік доросла людина може застудитися від двох до трьох разів, а дитина – чотири або більше разів. У половині випадків в цьому винні риновіруси.

При зараженні вірусом, який викликає застуду, у хворого протягом одного-трьох днів з’являються такі симптоми, як нежить, кашель, чхання і біль в горлі. Може бути також головний біль, закладеність носа або жар. У дітей найчастіше буває лихоманка.

При грипі температура у зараженого зазвичай вище, з’являється озноб. Можуть виникнути болі в тілі і більш серйозні симптоми. До них відносяться: тремтіння, головний біль і запаморочення.

Коли людина застудився, він може продовжувати займатися своїми звичайними повсякденними справами. Грип ж супроводжується втомою, загальним поганим самопочуттям і не дає жити як зазвичай. Як правило, симптоми цього захворювання більш важкі і зберігаються довше, передає The Express.

Ще одна з відмінностей – застуда виникає поступово, а грип може проявитися протягом декількох годин. При застуді людині може бути достатньо відпочинку, сну, великої кількості води, щоб одужати.

Якщо ж з’являються такі симптоми, як постійний кашель, втрата нюху і проблеми з шлунково-кишкового тракту, це може бути вже коронавірус. В такому випадку краще здати тест.

Джерело

Читайте також: У МОЗ попередили, що невакцинованих вчителів будуть відсторонювати від роботи

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward