Лікар Комаровський розповів, яким тестам на COVID-19 не можна довіряти

event 09:40 Вівторок 05 Січня 2021 ПОДІЇ

Педіатр обурюється, що якість тестів та лабораторій, які їх роблять, в країні ніхто не перевіряє.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У відомого педіатра та інфекціоніста Євгена Комаровського українці запитали, які тести на ковід кращі й чому часто бувають ситуації, коли в одній лабораторії тест ПЛР позитивний, а в інший — негативний. 

Коментар:Ви прийшли в лабораторію, здали тест, і у вас позитивний ПЛР. Ну і що з того? Вам скажуть — ідіть додому, самоізолюйтеся. І ви поїдете в міському транспорті після вашого позитивного ПЛР додому, попутно поширюючи вірус. Хіба від результату ПЛР залежить лікування? Ні. Лікування залежить від симптоматики. І знову-таки наявність або відсутність антитіл, виявлених за допомогою ІФА-тестів, ні про що не говорить. Людина може перенести явно коронавірус і мати негативні аналізи. У мене в оточенні є люди, які за симптоматикою перехворіли на ковід, але в одній лабораторії антитіла у них виявляють, а в інший в той же день — немає“, – розповів Комаровський.

За словами лікаря, його обурює, що жоден з українських державних органів не контролює якість роботи лабораторій, що немає регулярних звітів про те, де і який відсоток результатів — помилковий. Тоді як в США цим займаються регулярно. А в Україні жодного дослідження на цю тему немає.

Коментар: Зараз потрібно зрозуміти головне: ні ви, ні ваші лікарі не повинні розглядати будь-які тести як догму. Я не розумію, чому дотепер ці тести, особливо ПЛР, розглядаються як підстава для будь-яких дозволів. У вас негативний ПЛР — отже ви можете кудись летіти. Але при явному коронавірусі ПЛР в 30% випадків — негативний. Вельми вірогідна ситуація, коли в літаку, де нібито у всіх негативні ПЛР, близько 30% можуть бути з вірусом. Здавалося б, розумні люди, розвинені країни… Це зайвий раз наводить мене на роздуми про те, що по ковіду всі рішення — не медичні, а політичні чи бізнесові“, – говорить інфекціоніст.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Мільярдера Джека Ма після критики влади Китаю не бачили два місяці

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward