Курячий паприкаш: смачний рецепт

event 11:58 Понеділок 18 Квітня 2022 БЛОГ

Курячий паприкаш – ароматна та незабутня за смаком м’ясна страва Угорської та Австрійської кухні. Ця страва не обходиться без сметани і паприки, адже вони надають м’ясу пікантною солодощі, вершковий смак і ніжну гостроту.

Перевірені та актуальні новини з фронту БАЙРАКТАР NEWS.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста великого розміру – 1 штука
  • Стегна курячі – 500 грам
  • Сметана 20% жирністю – 250-300 грам
  • Перець болгарський зелений великого розміру – 1 штука
  • Спеція паприка мелена – 4 чайні ложки
  • Сіль – за смаком
  • Помідори свіжі – 200 грам
  • Олія – для смаження
  • Вода очищена – 400-500 мл

Приготування:

Крок 1: готуємо цибулю.

За допомогою ножа очищаємо цибулю від лушпиння і після – викладаємо на обробну дошку. Дрібно рубаємо овоч на квадратики і перекладаємо у вільну тарілку.

Крок 2: готуємо болгарський перець.

Промиваємо болгарський перець під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, зрізаємо з овоча плодоніжку, після цього видаляємо насіння і знову злегка промиваємо перець, щоб змити залишки насіння. Знову викладаємо його на обробну дошку і розрізаємо вздовж на дві половинки. Кожну половинку розрізаємо ще на кілька частин вздовж і потім подрібнюємо перець на невеликі шматочки поперек. Дрібно рубаний овоч перекладаємо в чисту тарілку.

Крок 3: готуємо помідори.

Помідори промиваємо під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. З допомогою ножа зрізаємо місце, де кріпився хвостик. Після цього розрізаємо овоч на дві половинки і потім – кожну частину нарізаємо ще на кілька частин. Подрібнений помідор перекладаємо у вільну тарілку.

Крок 4: готуємо курячі стегна.

Промиваємо курячі стегна під проточною теплою водою і викладаємо їх у вільну тарілку.

Крок 5: готуємо курячий паприкаш.

Наливаємо в глибоку сковороду або в казан невелику кількість рослинної олії і ставимо ємність на середній вогонь. Коли масло добре розігріється, висипаємо в посуд подрібнену цибулю. Все добре перемішуємо з допомогою дерев’яної лопатки і смажимо овоч протягом 5-10 хвилин до тих пір, поки він не стане м’яким і не придбає ніжно-золотистий колір. Увага: час від часу не забуваємо перемішувати все підручним інвентарем, щоб цибуля не пригорів.

Після закінчення відведеного часу висипаємо в ємність мелену паприку і знову все добре перемішуємо до однорідності. Зменшуємо вогонь до середнього і продовжуємо тушкувати компоненти ще протягом 5-10 хвилин.

Одразу ж після цього наливаємо у ємність 100-150 мл очищеної води, добре все перемішуємо і тушкуємо засмажку під кришкою протягом 10 хвилин.

Тепер відкриваємо кришку казана або сковороди, викладаємо в ємність подрібнені болгарський перець і помідори, додаємо курячі стегна і заливаємо все, що залишилася очищеною водою. Акуратно все перемішуємо, скориставшись дерев’яною лопаткою, і готуємо страву під кришкою протягом 20-30 хвилин. Важливо: час від часу необхідно знімати кришку ємності і перемішувати все підручним інвентарем, щоб м’ясо протушилось з усіх боків рівномірно.

Коли курка добре провариться з усіх боків, знімаємо кришку з казана і перекладаємо м’ясо з допомогою виделки у вільну тарілку.

В саму ємність додаємо сметану, солимо страву за смаком і все добре перемішуємо до однорідності підручним інвентарем.

Потім викладаємо курячі стегна назад у казан, ще раз все перемішуємо, накриваємо кришкою і продовжуємо тушкувати страву протягом 10-15 хвилин. За цей період часу м’ясо вбере в себе всі соки, стане м’яким і ніжним, з молочним присмаком і з пікантною гостротою. Все, страва готова! Увага: курячий папрікаш вважається готовим, коли м’ясо з легкістю відходить від кістки. Тому перш, ніж вимкнути конфорку, потрібно буде перевірити ступінь готовності курки виделкою або ножем.

Крок 6: подаємо курячий паприкаш.

Таку курку належить подавати з соліннями і обов’язково або з макаронами, або з галушками, які теж готуються паралельно, коли і паприкаш. Відразу ж після приготування блюдо викладаємо з допомогою столової ложки на плоску тарілку і подаємо до столу. Обов’язково гарнір і саме м’ясо поливаємо овочевою заправкою.

Приємного вам апетиту!

Поради:

– Курячий паприкаш можна готувати не тільки з курячих стегон, але також з курячого філе, з розрубаною курки або ж тільки з гомілок. Крім курки, часто у страву додають, як головний інгредієнт і яловичину, телятину, баранину, і навіть свинину.

– В якості спецій до готового курячого паприкашу подають червоний і чорний мелений перець, щоб додати страві особливої гостроти.

– Для приготування страви краще всього використовувати ємність з високими бортами і товстим дном, щоб в процесі гасіння сік овочів не вихлюпувався на кухонну плиту.

– Якщо ви любите щоб в стравах траплялися шматочки свіжих овочів, тоді спочатку потрібно згасити цибулю, потім додати курку і залити все водою, щоб м’ясо добре проварилося, а в кінці за 10-15 хвилин до приготування курячого паприкаша, додати подрібнену цибулю і помідори. Злегка все перемішати дерев’яною лопаткою і тушкувати без кришки.

– Для приготування страви краще всього використовувати м’ясо бройлерних курей, так як воно більш ніжне і швидше готується, на відміну від домашньої курки.

– Перш ніж готувати курячий паприкаш, можна обсмажити курячі стегна в рослинному маслі з усіх боків до золотистої скоринки, а після відкласти їх убік. У цьому ж маслі тушкувати овочі і згодом готувати страву.

Теги: рецепти
Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward