ЮНІСЕФ побуває у прифронтових районах України: деталі

event 17:24 Понеділок 20 Листопадаа 2023 Суспільство

Команда ЮНІСЕФ поїде у прифронтові райони в Україні, аби ознайомитися з ситуацією на місцях та оцінити можливості для допомоги.

Про це сказав голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде під час брифінгу на полях заходу “Дитинство 365: Право бути собою”, повідомляє Укрінформ.

“Звичайно, ми працюємо і на прифронтових територіях. Разом із заступником нашого директора я поїду в регіони, щоб на власні очі побачити, яка там гуманітарна ситуація”, – сказав Мамедзаде.

За його словами, в Україні “немає жодної дитини, яка б не постраждала” внаслідок російської агресії. Голова представництва ЮНІСЕФ зазначив, що у понеділок уранці відвідав Ірпінь та Бучу, де побачив, що для українських дітей умовою доступу до дошкільної та шкільної освіти “фактично є наявність укриття”. У цьому зв’язку він згадав про роботу, яку ЮНІСЕФ проводить з української владою у напрямку створення укриттів при освітніх і медичних закладах.

Читайте також: В Україні немає місця для російських нацменшин – Стефанчук

“Ми знаємо, що в деяких населених пунктах, на жаль, поки що неможливо забезпечити дітям можливість навчатися очно. Тому ми маємо підтримувати онлайн-навчання. Нещодавно ми надали дітям цифрове обладнання, щоб вони могли навчатися”, – зазначив голова представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Він також висловив сподівання, що завдяки створенню укриттів у закладах освіти “все більше і більше дітей повертатиметься до офлайн-освіти”.

Теги:
Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward