Які регіони отримають першими вакцини проти COVID-19

event 12:10 Понеділок 22 Лютого 2021 ПОДІЇ

В Україні розробили чіткий план, що дає змогу одразу після прибуття вакцини проти COVID-19 розвозити її в обласні склади 11 транспортними засобами одночасно. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Першими її повинні отримати сім регіонів. Їх перелік оприлюднив заступник міністра охорони здоров’я — головний санітарний лікар України Віктор Ляшко у Facebook.

Коментар: Маємо чіткий план, який дозволяє відразу після прибуття вакцини розвозити її до обласних складів 11 машинами одночасно: 7 областей (Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька та місто Київ) отримають вакцину в день розвезення, інші — наступного дня. Спільно з регіональними координаторами було проведено нараду щодо узгодження останніх штрихів внутрішньообласної логістики. Також сьогодні провели окремий селектор з обласними складами щодо особливостей обліку та відпуску імунобіологічних препаратів. Завтра відвідаю одну з областей — Чернігівську, щоб наочно переконатись у готовності складу, мобільної бригади та лікарні, працівників якої будуть вакцинувати першими“, – заявив Ляшко.

Він зазначив, що мобільні бригади вже знають, яка кількість вакцин, у який заклад охорони здоров’я їм потрібна буде для проведення щеплення всіх охочих у цій лікарні.

Коментар:Дані про вакцинацію будуть вноситися до електронної системи охорони здоров’я і тільки на підставі цієї інформації НСЗУ оплачуватиме фактично надані послуги“, – додав він.

Старт вакцинації в Україні очікується до кінця поточного тижня — по 21 лютого.

Тим часом у ніч на 19 лютого міністр охорони здоров’я Максим Степанов вилетів на переговори щодо вакцин до Інституту сироватки Індії, відправлення першої партії він має проконтролювати на місці.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Дати Великодня до 2030 року в Україні: як обчислюється день найважливішого християнського свята

Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward