Як “змусити” орхідею пишно зацвісти

event 09:40 Середа 06 Липня 2022 БЛОГ

Як правило, орхідеї радують своїм цвітом двічі на рік. Зацвітають вони через зміну температурного режиму, це стимулює появу нових квітконосів і пробуджує бруньки на старих паростках, пише prostoway.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Але багатьом хотілося б, щоб рослина тішила око якомога довше та частіше. Це можливо, якщо знати деякі хитрощі.

Справа в тому, що змусити орхідею викинути нові квітконоси можна. Але для цього треба влаштувати цій тендітній і красивій квітці стресові умови. Потрібно організувати перепад температур вдень та вночі на 10-15 градусів.

Наприклад, можна на ніч прочиняти вікно, поки немає ще низьких температур вночі, але при цьому орхідеї не треба виставляти на підвіконня, щоб не піддавати рослину протягам.

Також можна виставити вазон на лоджію на два тижні у вересні, коли спека вже спала, але морози ще не прийшли.

Якщо вдень погода буде вищою за 25 градусів тепла, а вночі температура не піднімається вище за 15, то це хороші умови, щоб змусити квітку знову цвісти.

При цьому при таких перепадах не варто поливати рослину, інакше це спровокує гниття коренів.

Ближче до жовтня домашню квітку можна повернути до кімнати.

Полив після висихання субстрату та підживлення необхідні орхідеї кожні 2 тижні. Також, якщо ви налаштовані на результат, придбайте спеціальні фітолампи, які будуть давати  додаткове світло для квітки.

Треба враховувати, що процедура з перепадом температур не підходить для орхідей, які були принесені нещодавно з магазину і пересаджені в новий вазон, перепади можна влаштоввати лише домашнім орхідеям, адаптованим під вашу квартиру чи будинок.

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward