Як виростити ідеальні жоржини: поради для садівників

event 19:01 Середа 29 Березня 2023 БЛОГ

Пишні і барвисті бутони жоржин здатні підняти настрій навіть в самий невдалий день. Однак навіть такі, здавалося б невибагливі в догляді квіти, мають свої тонкощі вирощування та догляду, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Як виростити жоржини

Для початку потрібно підготувати бульби до посадки. Для цього прибираємо всі сухі або підгнилі стебла і коріння. Зріз потрібно обробити зеленкою, щоб захистити від хвороб. Якщо не знаєте, як розбудити бульби жоржин, то тут існує простий алгоритм:

  • Горщик наповнюємо торфом або піском і закопуємо там бульби. Верхні частини повинні залишатися над грунтом, щоб не заважати пробудженню бруньок.
  • Виставляємо ємність з квітами в світле і тепле місце.
  • Проробляємо в горщику дренажні отвори, якщо їх немає. Це потрібно, щоб не застоювалася волога.
  • Вчасно поливаємо квіти.

Ідеальний час, коли пророщувати жоржини навесні, настає в кінці квітня-початку травня.

Висаджувати у відкритий грунт їх можна тільки тоді, коли стабілізується тепла погода і не буде холодних ночей. Тільки так можна захистити рослини і забезпечити їм хороший зростання.

Читайте також: Астрологи назвали головних скандалістів за знаком Зодіаку

Коли викопувати жоржини

Найкраще це зробити в жовтні-листопаді, коли настануть перші заморозки. Це потрібно, щоб підземна частина жоржин визріла і підготувалася до спокою, а верхню злегка “прихопило” морозом.

Стебла рослини потрібно обрізати, залишивши над поверхнею грунту близько 10 см. Потім обкопуємо жоржини по колу і обережно дістаємо із землі. Тягнути або смикати не потрібно – можете зламати або обірвати бульби. Робити це найкраще в суху погоду. 

В рамках підготовки до зимівлі, промийте бульби, щоб прибрати спори грибків і яйця шкідників, а потім підсушіть. Зберігати їх найкраще в темному прохолодному місці.

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward