Як відіпрати білі кросівки в машинці і вручну: кращі способи

event 20:52 Понеділок 30 Травня 2022 БЛОГ

Білі кросівки виглядають дуже модно і ошатно, але мають істотний недолік – вони дуже швидко брудняться. Після довгого носіння таке взуття втрачає свій товарний вигляд, пише Уніан

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Ми назвемо способи як відіпрати білі кросівки руками і в пральній машинці.

Підготовка до очищення взуття

Перед пранням кросівок з них потрібно вийняти устілки і шнурки. Протріть взуття вологою тканиною або щіткою. Якщо на взутті є свіжий бруд – почекайте, поки він підсохне, щоб при чищенні не було розводів.

При чищенні кросівок спочатку нанесіть засіб на невелику ділянку взуття, щоб переконатися, що вибраний вами засіб не пошкодить тканину.

Зубна паста

Нанесіть на брудне місце невелику кількість білої зубної пасти. Втирайте пасту в поверхню взуття сухою щіткою. Залиште на 5 хвилин і змийте змоченою в теплій воді ганчіркою.

Харчова сода

Змішайте соду з невеликою кількістю води так, щоб вийшла густа паста. Нанести пасту на взуття і втерти щіткою. Залиште на 10 хвилин. Змийте мокрою губкою.

Суміш оцту і прального порошку

Приготуйте суміш з 2 столових ложок оцту, 1 чайної ложки соди, 2 столових ложок прального порошку і 1 столової ложки перекису водню. Таку суміш втирайте в кросівок і залиште на 15 хвилин. Потім промийте взуття теплою водою.

Картопляний крохмаль з молоком

Для шкіряних кросівок добре підійде суміш картопляного крохмалю і теплого молока в співвідношенні 1 : 1. Цю суміш нанесіть на серветку або ватний диск і протріть всю поверхню взуття. Після очищення обполосніть теплою водою.

Рідина для зняття лаку

Рідину для зняття лаку не можна використовувати для очищення верху взуття, але вона добре очищає білу підошву. Засіб нанесіть на підошву, залиште на 30-40 хвилин і протріть взуття мокрою щіткою.

Як випрати кросівки в машинці

У машинці можна прати тканинні кросівки хорошої якості. Не варто класти в машинку дешеве взуття, оскільки в ній після прання може відклеїтися підошва. Перед пранням в машинці замочіть кросівки на пару годин у воді з відбілювачем. Витягніть шнурки.

Занурте кросівки в машинку і виберіть режим “ручне прання” або “спортивне прання”. Використовуйте режим посиленого полоскання, а віджимання і сушку вимкніть. Кросівки слід прати без порошку – тільки з рідким милом.

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward