Як відбілити білизну в домашніх умовах: 4 способи

event 13:31 Понеділок 31 Жовтня 2022 Суспільство

Дуже часто в процесі носіння одяг втрачає свої кольори. Білі речі не виняток – з часом вони можуть отримати сіруватий або жовтуватий відтінок, пише уніан

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Як відбілити білі речі хлоркою

Це питання цікавить усіх, оскільки це одиз із найдоступніших засобів. Але слід пам’ятати, що хлор досить агресивний до тканин, він стоншує їх і знижує якість. Тому його краще не застосовувати до делікатних тканин на зразок шовку та шифону.

А ось тканини з льону та бавовни добре перуться з відбілювачами на основі хлору, наприклад “Білизною”, при температурі 60°С. Однак у пральну машинку заливати засоби не можна.

Щоб випрати білу білизну, потрібно розбавити 30-50 мл відбілюючої рідини в 5 літрах води, і замочити речі протягом години. Після цього добре прополоскати, і завантажити в пральну машинку, де випрати в режимі “делікатне прання” з температурою не вище 40°С.

Як відбілити нижню білизну марганцівкою

Ще один варіант, як відбілити білі речі від сірості, – використовувати марганцівку в поєднанні з господарським милом.

Спершу розводимо марганцівку в склянці теплої води, поки не вийде насичений рожевий колір. У тазик наливаєте потрібну кількість теплої води і виливаєте отриманий розчин. Обов’язково намилюєте речі господарським милом, щоб не забарвилися, і після цього замочуєте їх пару годин. Речі повинні бути повністю покриті водою. Після цього їх добре обполіскуєте.

Таким способом можна відбілити білі речі від сірості.

Як відбілити пожовклі речі

Існує низка способів, як відбілити пожовклу нижню білизну.

Один із популярних рецептів пропонує розбавити в 1 літрі гарячої води 3 столових ложки прального порошку з відбілюючими добавками і 2 столових ложки нашатирного спирту. Перемішавши розчин, виперіть в ньому речі й залиште їх там замочуватися на 2-3 години; після чого ще раз виперіть і обполосніть в проточній прохолодній воді.

Інший популярний спосіб розповідає, як відбілити нижню білизну содою і сіллю. Для цього в 5 літрах води потрібно розбавити 0,5-1 кг солі. Кількість солі залежить від ступеня забруднення речі та делікатності тканини. Після цього додати 100 грамів кальцинованої соди. Білизну замочити в отриманому розчині на 1-2 години. Після цього білизну слід перемістити в мильний розчин, що складається з 150 мл рідкого мила на 5 л води, і залишити на ніч. Після цього прополоскати речі кілька разів у чистій воді.

Схожі способи підійдуть і для тих, хто шукає, чим можна відбілити білий бюстгальтер в домашніх умовах. Якщо потрібно повернути яскравість білим речам, можна використовувати кисневі відбілювачі. Але через агресивний впливу їх важливо правильно використовувати, щоб не пошкодити фурнітуру бюстгальтера і його тканину.

Як відбілити сіру білизну

Варто згадати ще один спосіб, як відбілити посірілу нижню білизну. Для цього можна використовувати борну кислоту. Цей варіант не зможе відбілити пожовклі речі, але відбілити білі речі від сірості – цілком. Його можна використовувати для тканин на основі бавовни, льону і синтетики за умови, що її не кип’ятити.

Для цього потрібно додати в два літри теплої води дві столові ложки борної кислоти. Залишити в цьому розчині речі на пару годин, після чого випрати в пралці. Якщо бруд досить застарілий, можна прокип’ятити речі в такому розчині протягом години (але не синтетику), після чого закинути в пральну машинку.

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward