Як швидко та ефективно почистити решітку для гриля: 5 корисних порад

event 19:56 П’ятниця 29 Березня 2024 Дім-Сад

Підтримання гриля-барбекю в чистоті має вирішальне значення для забезпечення безпечного приготування їжі на свіжому повітрі, пише UAportal

Чистка за допомогою дротяної щітки

При чищенні гриля для барбекю однією з найкращих порад є використання дротяної щітки для чищення решітки. Почніть з попереднього розігріву гриля, а потім за допомогою дротяної щітки почистіть, видаляючи залишки їжі та жиру. 

Замочування в оцтовому розчині

Змішати рівні частини води та оцту у великій місткості та занурити решітку на кілька годин або на ніч може бути корисно. Кислотність оцту допомагає розщепити стійкий жир і бруд, полегшуючи їх видалення. Після замочування решітки слід ретельно промити водою, перш ніж повертати їх на гриль.

Читайте також: Коли садити картоплю у 2024 році: місячний календар і поради щодо посадки

Використовуйте камінь для гриля

Камінь для гриля може бути чудовим інструментом для чищення. Решітку слід розігріти, а потім використовувати камінь для гриля, щоб зішкребти з решітки залишки їжі та частинки жиру. Абразивна поверхня допоможе видалити нагар, не пошкодивши решітки.

Олія та сіль

Для чищення гриля-барбекю можна використовувати натуральний скраб з олії та солі. Просто змішайте трохи рослинної олії з сіллю, щоб отримати пасту, а потім за допомогою щітки нанесіть суміш на решітку. Після чищення необхідно витерти надлишки пасти та промити решітки водою.

Регулярне обслуговування

Одна з найважливіших порад щодо підтримання чистоти гриля для барбекю – це регулярний догляд за ним. Після кожного використання необхідно швидко почистити його щіткою, щоб видалити залишки їжі та жиру. Крім того, завжди очищайте піддони для крапель і спорожняйте зольник, щоб запобігти накопиченню залишків їжі та сміття.

Останні новини
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward