Як садити тюльпани навесні: терміни, нюанси і вимоги до грунту

event 21:46 Четвер 16 Березня 2023 БЛОГ

Тюльпани – досить невибагливі квіти, які можуть виростити навіть новачки в квітникарстві. Зазвичай тюльпани садять взимку, але якщо ви з якихось причин не встигли, можна зайнятися цим і навесн, пише уніан

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Посаджені навесні тюльпани зацвітають набагато пізніше осінніх, що для багатьох є плюсом. Адже коли на інших клумбах квіти давно зів’януть, ваші тюльпани ще порадують вас квітками.

Коли садити тюльпани навесні

Коли садити тюльпани навесні – залежить від сорту квітки. Ранні сорти тюльпанів можна висаджувати в другій половині березня, коли розтане весь сніг і земля не буде мерзлою. Якщо побоюєтеся, що попереду будуть морози – можна висадити тюльпани спочатку в горщики, а в квітні пересадити на клумбу. Пізні сорти можна висівати з середини квітня до кінця травня.

Як підготувати ділянку до посадки тюльпанів

Для посадки тюльпанів виберіть сонячну ділянку з легким і не кислим грунтом. Перекопайте землю на глибину 25 см. Під час перекопування удобріть ділянку компостом, деревною золою або перегноєм.

Читайте також: Перед вихідними на українців чекає прохолодна і дощова погода: де будуть опади

Як підготувати цибулини до посадки

Перед посадкою цибулини можна загартувати, щоб вони не боялися раптових морозів. Для цього залиште цибулини в холодильнику на ніч. Потім за бажанням посадковий матеріал можна на півгодини замочити в розчині: 100 мл перекису водню на 1 л води. Якщо цибулини вже оброблені продавцем, то робити цього не потрібно.

Як посадити тюльпани і доглядати за ними навесні 

Якщо у вас різні сорти тюльпанів – кожен сорт потрібно висаджувати окремо. Висаджують тюльпани таким чином:

  • зробіть борозни глибиною в 3 довжини середньої цибулини;
  • полийте лунки водою;
  • посадіть цибулини вістрям вгору з відстанню в 10 см;
  • злегка присипте цибулини землею, але не утрамбовуйте;
  • розрівняйте землю на клумбі граблями і полийте ділянку.

На укорінення цибулин знадобиться приблизно 2 тижні, ще через 2 тижні з’являться перші сходи. Після появи перших зелених листочків злегка порихліть грунт граблями, але неглибоко. Поливати клумбу потрібно регулярно, щоб грунт не пересихав. Намагайтеся, щоб вода не потрапила на листя. Цвітуть весняні тюльпани приблизно на початку або в середині літа. 

Якщо хочете посадити тюльпани і в наступному році – восени акуратно викопайте цибулини і залиште в погребі або на балконі на зберігання.

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward