Як правильно розігрівати їжу, щоб вона була смачною та корисною

event 17:53 Вівторок 21 Вересня 2021 БЛОГ

Навіть якщо ваша страва була приготовлена недавно, але вона охолола, то після цього деяка їжа може ставати жорсткою. Нам доводиться її розігрівати.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Але навіть після цієї процедури їжа може бути несмачною. Вся річ у тім, що потрібно знати, як правильно її розігрівати.

Сьогодні ми розповімо вам кілька нюансів, завдяки яким ваша їжа буде смачною не тільки в перший день, але і на третій.

Як правильно розігрівати на сковороді

Це найпоширеніший метод розігрівання їжі. Щоб правильно це зробити, потрібно довести страву до необхідної температури. Для цього потрібно гарнір або м’ясо помістити в сковороду, а після додати олію, або вершкове масло.

Прогрівати потрібно на середньому вогні приблизно 3 хвилини. Не забувайте помішувати.

Щоб отримати рум’яну скоринку, потрібно залишити сковороду відкритою. Якщо потрібен більш м’який варіант, то ближче до кінця розігрівання потрібно накрити страву кришкою і зробити мінімальний вогонь.

Як добре нагріти їжу в каструлі

Якщо це рідка перша страва, то тут все зрозуміло. А ось якщо ви хочете не обсмажити, а розпарити або протушкувати другу страву, то підійде сотейник або каструлька. Потрібно помістити потрібну вам порцію в каструлю і додати пару столових ложок води.

Спочатку ставимо на середній вогонь, а через кілька хвилин на слабкий. Не забуваєте помішувати. Цей вид підігріву їжі вважається дієтичним, адже він без обсмажування.

Як правильно підігріти в духовці

Вдало розігріти в духовці можна випічку, пиріжки, млинці або запіканки. Другі страви так само можна розігрівати в духовці. Ідеальною температурою вважається від 160 до 180 градусів.

Щоб краї вашої страви не обсохли, їх потрібно накрити фольгою або харчовою плівкою. Завдяки такому способу нагрівання зовнішній вигляд вашої страви не зміниться.

Як правильно розігріти на водяній бані

В цьому випадку їжа нагрівається за допомогою гарячої води і пари. Щоб це зробити, необхідно нагріти каструлю з водою і довести її до кипіння.

Зверху на неї потрібно встановити друшляк або якусь іншу подібну ємність.

Їжа буде нагріватися за допомогою пари. Ніяких додаткових пристосувань використовувати нема потреби. На такий спосіб розігріву йде приблизно 6-10 хвилин.

Як правильно розігрівати їжу в мікрохвильовці

Цей спосіб хоч і вважається одним з найбільш зручних, але з цього приводу дуже часто сперечаються. Важливо вибрати потрібну інтенсивність, а також час розігрівання їжі. Але, щоб ваша каша або суп розігрілися рівномірно, необхідно періодично їх помішувати під час підігріву.

Деякі види їжі можуть стати черствими або “гумові”. Щоб цього не допустити, необхідно поставити в мікрохвильовку склянку з водою.

Як розігріти піцу

Можна покласти шматок піци на сковороду без олії і накрити його фольгою. Розігрівати потрібно до того моменту, поки сир знову не розплавиться.

Як розігріти смажену курку

Необхідно викласти її на деко і накрити фольгою. Ставимо в духовку і включаємо її на 190 градусів. Підігрівати так потрібно протягом 10 хвилин. На курочці повинна утворитися смачна рум’яна скоринка.

Джерело

Теги:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward