Як прати подушки та ковдри: 7 “секретів”, про які знають господині

event 11:05 Вівторок 31 Травня 2022 БЛОГ

Коли справа доходить до прання подушок і ковдр – багато хто відразу ж розуміє, що це буде довга і кропітка роботу. А тим часом є кілька корисних лайфхаків, які допоможуть швидше зробити ваші ковдри та подушки чистими та свіжими (і зберегти їх такими якнайдовше), пише prostoway.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Випустіть із подушок повітря

Часто нам доводиться прати всі подушки по черзі, тому що вони просто не влазять у барабан пральної машини. Щоб заощадити час, можна вручну видавити з подушок повітря (особливо добре це працює з пуховими або синтетичними наповнювачами), тим самим зменшивши їх обсяг. У результаті в машинку влізе не одна, а відразу дві (а то й три) подушки.

Читайте етикетки

Ця порада може здатися банальною, проте багато хто ігнорує рекомендації з прання від виробника. А тим часом, якщо не дотримуватися вказаних на етикетці правил (температури води, режим прання тощо), можна швидко зіпсувати подушку або ковдру.

Періть у щадному режимі

Якщо з якихось причин у вас немає можливості прати за рекомендаціями з етикетки, встановіть на машинці щадний режим для делікатних тканин і періть подушки і ковдри на ньому. Відповідна температура, як правило, – 30-40 °C. Як мийний засіб використовуйте м’які гіпоалергенні гелі.

Ретельно виполіскуйте

Полоскання – чи не найважливіший етап у пранні подушок та ковдр. Щоб у них точно не залишилося порошку чи гелю – краще запустіть подвійний цикл полоскання.

Сушіть на свіжому повітрі

По можливості не сушіть ковдри і подушки в машинці, краще викладіть їх на сушарку для білизни і залиште в кімнаті біля вікна (а в ідеалі – на балконі). Також експерти не радять відразу складати подушки та ковдри в шафу — нехай кілька днів полежать на відкритому просторі, що провітрюється.

Використовуйте саше

Саше – це маленькі мішечки із зашитими в них сушеними ароматними травами. Цей пристрій допоможе подушкам і ковдрам довше зберегти свіжість і приємний запах. Просто покладіть 1-2 мішечки з улюбленим ароматом у ящик з подушками та ковдрами.

Періть кожні 2-3 місяці

Якщо говорити про частоту прання подушок і ковдр – достатньо одного разу на два або три місяці. А ось постільну білизну краще змінювати та прати щотижня.

Останні новини
17.05.2024, П’ятниця
16.05.2024, Четвер
15.05.2024, Середа
14.05.2024, Вівторок
13.05.2024, Понеділок
12.05.2024, Неділя
11.05.2024, Субота
10.05.2024, П’ятниця
09.05.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward