Як підготувати авто до весни: поради експертів

event 18:30 Неділя 12 Березня 2023 Суспільство

Автоексперт у бесіді розповів, як підготувати машину до весняного періоду, пише сайт Новини Ю.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Так, експерт зазначив, що коли настає тепла, суха погода, насамперед потрібно добре відмити кузов автомобіля після всіх зимових реагентів і солі. Не потрібно забувати і про днище, щоб виключити додаткові осередки корозії.

Після цього необхідно уважно оглянути кузов автомобіля: якщо з’явилися якісь відколи або “рижики”, то їх необхідно “залікувати”, додав експерт.

Також потрібно провести прибирання салону: вибити, помити килимки, а обшивку підлоги необхідно висушити, щоб не було скупчення вологи і запахів після застою. Експерт також порекомендував замінити щітки склоочисника. Якщо настав час зміни оливи, то, на його думку, у квітні-травні – найкращий момент, щоб це зробити.

Фахівець нагадав про зміну гуми на літню, проте уточнив, що не варто поспішати із заміною. На його думку, краще трохи переїздити на зимових шинах, тому що погода мінлива. Якщо давно не міняли гальмівну рідину, то після зими саме час зробити це.

Незайвим буде перевірити кути установки коліс, оскільки взимку ми більше їздимо по купинах і потрапляємо в ями, пояснив експерт.

Читайте також: Як самотужки витягнути авто з болота: дієві способи

Нарешті, фахівець додав, що зовсім прискіпливі автовласники займаються навесні промиванням паливного бака або хоча б зливанням усього палива. Річ у тім, що взимку і під час перепадів температури волога активно конденсується і накопичується в паливному баку і часто залишається в ньому.

Але, як порадив експерт, як альтернативу можна хоча б поміняти паливний фільтр.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward