Фахівці розповіли, скільки можна зберігати заварений чай

event 08:07 Середа 28 Квітня 2021 Здоров'я

Період, протягом якого можна пити заварений чай, досить короткий. На термін зберігання такого напою впливають кілька факторів, в тому числі його сорт і умови приготування.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Чорний чай

Чорний чай рекомендується випивати протягом максимум 30 хвилин. Якщо після вживання залишається заварка, то її краще поставити в холодильник. Це допоможе зберегти свіжість чаю на 12 годин. Якщо заварка простоїть довше, то краще не ризикувати здоров’ям і утилізувати її.

Зелений чай

Зелені сорти чаю можна заварювати кілька разів, проте чай, який стояв в кімнатних умовах, для повторної заварки не підходить. Як і у випадку з чорним чаєм, заварку зеленого можна тримати в холодильнику, але не більше 13 годин.

Чай з лимоном

Чай з лимоном зберігається не більше 30 хвилин. Після цього терміну продукт в обов’язковому порядку утилізують, а не відправляють на зберігання в холодильник.

Улун

Цей чай готовий до вживання буквально через пару хвилин після заварювання. Напій не псується, якщо додавати до нього воду, поки він теплий. В іншому випадку повторно заварювати улун не можна. Заварку, яка простояла більше 6 годин, вживати не можна.

Каркаде

Залежно від температури води, призначення і технології приготування чай з суданської троянди зазвичай наполягають від п’яти хвилин до двох діб. У лікувальних цілях його можна пити як в гарячому, так і холодному вигляді. При цьому в холодильнику напій зберігає свої властивості приблизно добу, а при кімнатній температурі – 30 хвилин.

У східних країнах добову заварку прирівнюють до укусу скорпіона. Вважається, що при тривалому зберіганні чайне листя починає виділяти шкідливі речовини. Через 30 хвилин після заварювання у напою з’являється тоненька плівка, яка осідає на стінках шлунка і не дає засвоюватися поживних речовин.

Джерело: сайт Ukr Health

Читайте також: “Особливої спеки не видно”: в Укргідрометцентрі уточнили прогноз на травень

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward