Дві жінки залишилися жити в Ірпені у супермаркеті, щоб пекти хліб містянам

event 13:49 Середа 08 Червня 2022 ПОДІЇ

Дві жінки залишилися працювати в супермаркеті в Ірпені від першого дня повномасштабного наступу.

Про це розповіли у телеграм-каналі БАЙРАКТАР NEWS.

Адміністратор магазину Таня та пекар Олеся понад місяць разом із декількома колегами знаходилися під постійними обстрілами, аби годувати людей, які залишилися в місті.

Поїхати з міста, яке постійно кришила важка артилерія, не могли. Розуміли – від них залежить не одне життя. Жінки роздавали магазинні товари голодним містянам. І при світлі ліхтариків, аби не привертати увагу окупантів, пекли хліб.

Коментар:Вже зібралася їхати, сумки склала, але “прийшла жінка з близнюками.  Коли вони брали хліб, вони плакали… Я подивилася на цих дітей і сказала, що ні, не поїду. Ці маленькі діти, які чекають на хліб, мене зупинили…“, – розповідає Олеся.

Вони працювали щодня поки не закінчилося борошно і майже закінчилося паливо у генераторі. І ось тоді жінки познайомилися з військовими Котом, Паровозом і Одесою.

Спочатку провізію на позиції військових доставляв волонтер Володимир. А далі вояки намагалися її доправити дівчатам. Тому військові попри ризики, попри постійні обстріли брали паливо та продукти і пішки приблизно чотири кілометри несли в магазин.

А далі дівчата пекли, їхні колеги робили консерви з риби. І під прикриттям наших військових роздавали людям, чим займаються і зараз.

Таня, Леся і їхні колеги, які допомагали як могли, сподіваються, незабаром тут відновиться життя. Магазин відчиниться і запрацює повноцінно. І вони нарешті зможуть поїхати до рідних.

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward