Два українські мультфільми потрапили до програми фестивалю у Франції

event 11:34 Четвер 01 Квітня 2021 ПОДІЇ

Два українські мультфільми візьмуть участь в Міжнародному фестивалі анімаційних фільмів у Франції Festival internacional de cine de animación. Про це повідомили у пресслужбі Української кіноакадемії у фейсбуці.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

“Мова кольорова”

Зазначається, що у конкурсі TV змагатиметься епізод анімаційного серіалу Степана Коваля “Мова кольорова” – “Хто на повідку”.

Відомо, що серіал “Мова кольорова” вміщує 7 серій-візуалізацій до віршів дитячого поета Григорія Фальковича. Кожен вірш і є сценарієм, за яким складається окремий анімаційний фільм серіалу.

У віршах часто зустрічаються тварини, вигадані світи та об’єкти, які можливо тільки собі уявити. І тільки в анімаційному жанрі можливо показати цю суміш реальності та фантазії. До того ж, кожна історія розкриває красу та різнобарвність української мови.

Ідея створення проєкту народилася у Степана Коваля – відомого українського режисера-аніматора. Метою Степана Коваля та команди молодих режисерів постав розвиток поваги та любові до рідної мови у дітей через мультфільми.

Трейлер до німаційного серіалу “Мова кольорова”

Трейлер до анімаційного серіалу “Мова кольорова”Серіал вміщує 7 серій- візуалізацій до віршів дитячого поета Григорій Фалькович. Кожен вірш і є сценарієм, за яким складається окремий анімаційний фільм серіалу. У віршах часто зустрічаються тварини, вигадані світи та об’єкти, які можливо тільки собі уявити. І тільки в анімаційному жанрі можливо показати цю суміш реальності та фантазії. До того ж, кожна історія розкриває красу та різнобарвність української мови. Ідея створення проекту народилася у Степана Коваля – художнього керівника студії “Новаторфільм”, видатного та титулованого українського режисера-аніматора. Метою Степана Коваля та команди молодих режисерів постав розвиток поваги та любові до рідної мови у дітей через мультфільми.Унікальну музику до проекту написали композитори Oleksa Kabanov, Anton Baibakov та Володимир Бистряков.Проект було створено студією “Новаторфільм” при підтримці Міністерства культури України.художній керівник Stepan KovalПродюсер Anna PolonichenkoМіністерство культури, молоді та спорту України

Опубликовано Новаторфільм Novatorfilm Анімація stopmotion Вторник, 18 февраля 2020 г.

“Стати людиною”

У програмі Encargado представлений український трейлер фестивалю LINOLEUM 2020 “Стати людиною” режисера Микити Лиськова.

Автор намагався у жартівливій формі відповісти на питання, що саме робить нас людиною.

Annecy International Animation Film Festival є найстарішим та найбільшим анімаційним фестивалем. Цього року він проходитиме з 14 по 19 липня.

Джерело: сайт ШоТам

Читайте також: Порошенко витратив на захист в судах понад 30 млн — декларація

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward