Дмитро Соломчук: “Реформа інституційних закладів повинна не бездумно закривати інтернати, а визначати освітні потреби кожної дитини”

event 18:14 Понеділок 12 Квітня 2021 ПОДІЇ

Сьогодні, 12 квітня, рівненський нардеп Дмитро Соломчук відвідав Клеванську спеціальну школу №1 та Клеванську санаторну школу I-III ступенів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Причиною візиту політика до Клеванської спеціальної школи стало звернення батьків, які остерігаються того, що органи опіки та піклування можуть відмовити учням у можливості цілодобового перебування у закладі у наступному навчальному році, відповідно до постанови №586.

На думку батьків, ця постанова порушує права дітей з особливими освітніми потребами. За словами батьків, ці діти потребують щоденної підтримки та допомоги від працівників таких навчальних закладів.

Також, Дмитро Соломчук наголосив на важливості існування Клеванської санаторної школи. Оскільки, за словами директорки, завдяки закладам такого типу, діти з певними діагнозами не стають дітьми з обмеженими можливостями.

Тому політик повідомив, що як член робочої групи для з’ясування випадків та причин порушень прав дітей та їх батьків, буде тримати це питання на особистому контролі.

Коментар:Як член ТСК питання стратегії тримаю на контролі та наголошую що реформа інституційних закладів повинна не бездумно закривати інтернати, а врахувати особливості кожної дитини зокрема, та ситуації в їхніх сім’ях загалом“, – розповів Дмитро Соломчук.

Нагадаємо, Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку (модернізації) соціальних послуг. 

Головним завданням ТСК є з’ясування реальних випадків порушення прав дітей та їх батьків при реформуванні системи закладів інституційного догляду та виховання, в тому числі під час децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реалізації права дитини на вибір навчального закладу, зокрема, реалізації заходів з відмови батькам у направленні дітей на навчання до закладів спеціальної загальної середньої освіти та спеціалізованих закладів освіти.

Читайте також: “У ВР відбудуться позачергові засідання”: нардеп розповів, якими терміновими питаннями займеться Парламент

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward