Дмитро Соломчук: “Діти в школах мають харчуватися натуральними продуктами”

event 10:24 Понеділок 22 Лютого 2021 ПОДІЇ

Діти у школах повинні харчуватися органічними продуктами. В раціоні школярів таких продуктів має бути якомога більше. Саме такої позиції дотримується народний депутат України, член аграрного комітету Верховної Ради Дмитро Соломчук.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Наразі триває реформа системи шкільного харчування, якою опікується Перша леді України Олена Зеленська, Міносвіти, МОЗ, АМКУ і Держпродспоживслужба. Не секрет, що стандарти харчування у школах України застаріли й потребують реформування. З розвитком органічної продукції є можливість включати її у раціон школярів:

Коментар:Я вважаю, що наші діти мають харчуватися виключно натуральною їжею. Без хімії, харчових додатків, ГМО. Переконаний, що така ж позиція і у переважної більшості батьків. У раціоні може бути птиця – кури, яких вирощують у вільному вигулі й без антибіотиків, індики тощо. Я спілкуюся з багатьма виробниками органічної продукції, і значна частина з них експортує свою продукцію. За офіційною статистикою, частка на експорт серед виробників вища 80%. А внутрішній ринок ми можемо розвинути завдяки держзакупівлям у школах з вимогою хоча б частково наповнювати раціон натуральними продуктами. Чим більше, тим краще – це здоров’я наших дітей. І в результаті реформи на полицях магазинів також стане більше українських якісних продуктів“, – прокоментував народний депутат фракції “Слуга Народу” Дмитро Соломчук.

Також політик розповів, що нині на розгляді аграрного комітету перебувають пропозиції до держпідтримки, які він разом з колегами підтримує:

Коментар:Серед ряду пропозицій, які ми розглядаємо є і держпідтримка органічного виробництва. Згідно з нашими пропозиціями, бюджетна субсидія на 1 га органічної обробки земель становитиме 5 тисяч грн, за витрати на сертифікацію органічного виробництва компенсуватиметься до 30% вартості, а на утримання ВРХ буде виплачуватися 5 тисяч грн/голову. Також розглядаємо і підтримку органічного виробництва птиці, адже саме вони становлять значну частку в раціоні дітей. Сподіваюся, така допомога стимулюватиме створення органічних ферм і українці споживатимуть натуральну продукцію“, – розповів Дмитро Соломчук.

Нагадаємо, політик вже неодноразово виступав за здорове харчування та підтримку українських виробників. За нашою інформацією, невдовзі буде зареєстрований законопроєкт, який регулюватиме кількість продуктів з хімічними добавками на полицях магазинів.

Читайте також: “Вже виділено 450 млн грн”: нардеп розповів, на яку державну допомогу зможуть розраховувати садівники у 2021 році

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward