Дієтолог назвав 5 продуктів, які не можна їсти вранці

event 08:18 Середа 03 Лютого 2021 ПОДІЇ

Хороший сніданок важливий для позитивного початку дня. Експерт з кишкових захворювань Стефан Хіллеян (Німеччина) радить відмовитися від п’яти страв вранці.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: На думку багатьох дієтологів, сніданок – це найважливіший прийом їжі протягом дня. Однак вирішальне значення має те, що ви їсте вранці.

Дріжджове тісто

Дріжджі, що містяться в круасанах та випічці, дратують шлунок і можуть викликати метеоризм або газоутворення. Якщо у вас чутливий шлунок, насолоджуйтеся дріжджовий випічкою протягом дня, а не вранці на сніданок.

Помідори

Дубильна кислота, що міститься в томатах, підвищує кислотність шлунка. Це створює відчуття повноти або навіть болю.

Цитрусові

Висока кислотність цитрусових може дратувати стравохід, особливо якщо він вже запалився. У гіршому випадку це може призвести до запалення слизової оболонки шлунка. Замість половини грейпфрута вранці краще вибрати ягоди.

Чорна кава

Чорна кава натщесерце збільшує вироблення кислоти в шлунку. Оскільки ще немає їжі для буферизації кислоти, слизова оболонка шлунка може дратуватися. Вранці краще пити каву з молоком, тому що лужне молоко знижує кислотність кави.

Газовані напої

Газовані напої натщесерце можуть уповільнити травлення і призвести до запорів протягом дня. Зокрема, фосфорна кислота, що міститься в колі, або яблучний сік шкідливі на сніданок.

Джерело: сайт UkrHealth

Читайте також: Тим, хто перехворів на ковід, вистачить однієї дози вакцини: New York Times

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward