Чим корисний березовий сік та кому його вживати не варто?

event 16:34 Середа 07 Квітня 2021 БЛОГ

Березовий сік – джерело здоров’я та хорошого самопочуття. У його складі безліч важливих мікроелементів, дубильні речовини і органічні кислоти, які не лише бадьорять, а й виліковують десятки хвороб.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Не дивно, що з давнини слов’яни шанували, поважали і любили березу. Листя, бруньки, гілки та сік цього дерева використовували в народній медицині як сильні ліки.

Та й донині береза залишається цінним медичним препаратом. Так, мало кому відомо, що з її деревини роблять активоване вугілля, дьоготь та ксиліт (замінник цукру).

Зовні сік берези безбарвний, виглядає як прозора рідина, але за хімічним складом він перевершує багатовітамінні напої. 

Свіжий березовий сік лікує виразки шлунка і 12-палої кишки, печінку, жовчний міхур, головний біль, цингу, бронхіт, кашель, допомагає при ревматизмі, радикуліті, подагрі і артриті, корисний при шкірних захворюваннях, очищає кров, стимулює обмін речовин, має властивості “промивання” для нирок.

Щоб пісок “пішов”, потрібно випивати близько 2-х літрів соку в день. Для інших цілей дозування – 3 склянки в день, за півгодини до їжі.

Єдині, кому не можна пити багато березового соку – це ті, у кого є камені в нирках, а саме – оксалати. Через те, що напій має сечогінну дію, він може проштовхнути оксалат в сечові шляхи.

Який ефект на організм людини спричиняє березовий сік?

Зміцнює імунітет. Після зими наш організм особливо вразливий перед простудними захворюваннями, які знижують і без того слабкий імунітет. Саме тому лікарі рекомендують навесні якомога більше пити березовий сік. Він підвищує гемоглобін та додає сил. Фітонциди, що містяться в соку, вбивають шкідливі бактерії і захищають організм від вірусних інфекцій, кашлю та ангіни. Всього склянка соку щодня протягом місяця і вам не страшні ні поганий настрій, ні застуда.

Лікує нирки та жовчний. Березовий сік рекомендують вживати людям, які мають проблеми з нирками та жовчним міхуром. Він сприяє розщепленню каменів та піску і завдяки сечогінним властивостям виводить їх з організму. Однак захоплюватися не варто: обмежте лікування березовим соком до трьох склянок в день протягом двох тижнів. Камені в нирках можуть почати активно рухатися і застрягти в сечовивідних шляхах, що викликає сильний біль. Перш ніж почати лікуватися березовим соком краще проконсультуватися з лікарем.

Допомагає схуднути. Березовий сік корисно пити тим, хто бажає скинути зайві кілограми. Він покращує обмін речовин, виводить шлаки і нормалізує роботу шлунку. Березовий сік бадьорить краще за чай і каву, тому, аби схуднути, замініть соком ці напої. Якщо чистий нектар вам не смакує, то можете додати до нього лимон чи апельсин. Березовий сік при схудненні рекомендують навіть дієтологи, а все тому що у 100 грамах цієї рідини немає білків і жирів і міститься всього 25 калорій.

Джерело: сайт hadiach.city

Читайте також: Стало відомо, чому від холодної їжі болять зуби

Теги: здоров'я
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward