Чи запровадять в Україні знову карантин через COVID-19 – заступник голови МОЗ Кузін

event 16:32 Понеділок 13 Листопадаа 2023 Суспільство

У зв’язку зі зростанням захворюваності на COVID-19 та інші респіраторні вірусні інфекції запровадження карантину в Україні в зимовий період є цілком можливим.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна сказав головний санітарний лікар, заступник голови МОЗ Ігор Кузін.

“Якщо подивитися по таких загальних нормах, то карантин під час зимового періоду є цілком можливим. І в багатьох регіонах він застосовувався як у “доковідний” період, так і скоріш за все буде застосовуватися навіть і зараз”, – сказав він.

Кузін пояснив, що традиційно з кінця вересня починається зростання рівня захворюваності на респіраторні інфекції як серед дітей, так і серед дорослих.

“Тому для таких регіонів, якщо там є перевищення епідемічного порогу, застосовуються локальні протиепідемічні заходи”, – зазначив головний санлікар.

Читайте також: Алкоголіків і наркоманів у армії рф відправляють до штурмових загонів – Британська розвідка

Він нагадав, що до ковіду в період масової захворюваності на респіраторні в Україні закривали школи. Карантин тоді зазвичай тривав до двох тижнів.

“Після того, як коронавірусну інфекцію було прибрано з груп особливо небезпечних інфекційних захворювань, і після того, як загальний карантин в країні було припинено і, по суті, скасовано, ця норма єдина, яка зараз залишається працездатна. Тобто якщо перевищується епідемічний поріг (а він рахується сумарно “ковід + грип + інші респіраторні вірусні інфекції”), в такому випадку за рішенням місцевої влади можуть бути застосовані локальні протиепідемічні заходи”, – сказав Кузін.

За його словами, заходів стримування поширення вірусних інфекцій вживатиме влада на місцях.

“Чи буде це закриття шкіл? Чи буде це масковий режим, наприклад, в тому ж громадському транспорті? Чи буде це обмеження якоїсь торгівлі? Чи будуть це більш жорсткі якісь норми? Ці рішення мають приймати місцеві епідеміологи. І точно так само це відповідальність місцевої комісії ТЕБ і НС, яка розглядає такі ситуації й приймає фінальні рішення. Тому це цілком можливо”, – резюмував головний санлікар.

Останні новини
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward