Чи працюватиме транспорт під час жорсткого карантину в Україні – відповідь Кабміну

event 11:54 П’ятниця 04 Грудня 2020 ПОДІЇ

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запевняє, що транспорт в Україні продовжить працювати навіть тоді, коли у державі введуть більш жорстку форму карантину. За його словами, транспорт не є головним джерелом активного поширення COVID-19.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Окрім того, очільник Кабміну підтвердив те, що до кінця грудня в Україні не планують вводити локдаун, по всій території держави продовжить діяти помаранчева зона. Про це Денис Шмигаль розповів під час традиційної години запитань до уряду.

Коментар: Якщо говорити про запровадження жорсткіших заходів, то очевидно, що якщо буде погіршення ситуації, то ми можемо підняти це питання на початку січня. Стосовно того, чи буде працювати транспорт, – так буде: і авіакомпанії, і залізниця, і міський транспорт закривати не планується навіть при жорсткішому карантині“, – наголосив прем’єр.

Шмигаль додав: всі наукові дослідження показують, що транспорт не є головним джерелом активного поширення пандемії.

Раніше очільник МОЗ Максим Степанов пояснював, що закриття транспорту не вплине на епідеміологічну ситуацію. На його думку, під час локдауну в громадському транспорті не виникатимуть так звані “години пік”, тому порушень карантину майже не буде.

Також міністр інфраструктури Владислав Криклій наголошував: він наполягатиме на тому, щоб транспорт залишався робочим в період локдауну.

Лише глава МВС Аваков раніше допускав припинення залізничного і міжміського сполучення в разі тотального локдауну.

Що кажуть про введення локдауну в Україні

І міністр охорони здоров’я Максим Степанов, і прем’єр Денис Шмигаль заявили, що у грудні жорсткий карантин, найімовірніше, вводити не будуть. До розгляду цього питання можуть повернутися у січні.

Наразі ж, за словами Степанова, медична система витримує навантаження пов’язане з COVID-19.

А ось у січні локдаун можуть ввести відразу на 3 тижні.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Степанов пояснив, чому карантин вихідного дня не допоміг

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward