Чи можна завагітніти перед місячними?

event 13:06 Четвер 30 Березня 2023 БЛОГ

У кожної жінки наступають фертильні дні, які є найбільш ймовірними для зачаття. Початок менструального циклу настає з першої доби кровотечі, яке виникає внаслідок руйнування слизової і її виведення з матки. Період овуляції вказує на максимальну готовність жінки до запліднення.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Жіночий цикл складається зі змін фізіологічних процесів, які призводять до відповідних змін у рівнях гормонів. Ці зміни можуть призвести до того, що жінка може зачати під час періоду, перед періодом, під час овуляції або в будь-який інший час свого циклу.

Овуляція, коли яйцеклітина збільшується в яєчниках та готується до запліднення, може відбуватися на 11-21 день циклу в залежності від довжини циклу жінки. Якщо статевий акт відбувається недовго перед овуляцією, то існує ризик зачаття.

Також слід зазначити, що сперма може жити в організмі жінки протягом декількох днів після статевого акту, тому можливість зачаття збільшується навіть у тому випадку, якщо статевий акт відбувся кілька днів до овуляції.

Тому, якщо ви не бажаєте зачаття, слід завжди використовувати захисні засоби під час статевого акту, незалежно від дня циклу.

Можливо чи можна завагітніти перед місячними?

Зачаття в кінці менструального періоду реально. Небезпечними вважаються останні 7, 5 і перші 2 дні до появи місячних.

Читайте також: Чи можна займатися коханням під час місячних?

В останні дні перед менструацією

Чим більше днів в циклі жінки, тим пізніше починається овуляція. Дозріла яйцеклітина зберігає свою здатність до запліднення ще добу. Сперматозоїди гинуть не відразу, а живуть до 4 діб, після попадання в жіночий організм. Якщо на момент проникнення насінної рідини, що підходить яйцеклітини ще немає, вона може з’явитися протягом часу життєздатності сперміїв і запліднитися.

Сильний стрес може вплинути на гормональний фон жінки і овуляцію

При регулярному циклі є шанс завагітніти за день до місячних. Це буває, коли порушився гормональний фон або овуляція відбулася пізніше звичайного. Вплинути на подібний стан можуть стреси, патології в організмі, неправильний прийом контрацептивів або перерву в їх використанні.

За 5 днів до початку місячних

Яйцеклітина, готова до запліднення, виходить через 14 -15 діб з початку нового циклу. Вона чекає злиття з чоловічої статевої клітиною 24 години, і якщо такого не відбувається, починає руйнуватися. Спермії, потрапляючи в організм жінки, зберігають життєздатність 3-4 діб, і гинуть. При регулярному менструального циклі найвища ймовірність завагітніти — 3 дні до овуляції і 4 доби після виходу яйцеклітини в порожнину матки. В інших випадках відбутися зачаття може під впливом факторів, що зміщують початок овуляції:

  • менструальний цикл від 33 днів і вище.
  • стреси, перевтома.
  • прийом гормональних препаратів.

Важливо!

Готова до злиття статева клітина виходить пізніше, і ймовірність зачати дитину за 5 днів до перших виділень зростає — необхідно оберігатися .

Імовірність вагітності перед початком місячних

Реально завагітніти в останні дні до менструації? Так. І чим довше у жінки цикл, тим вище вірогідність зачаття. Збільшити шанси запліднення можуть:

  • припинення прийому гормональних протизаплідних ліків.
  • повторна овуляція.
  • звикання імунної системи жінки до сперми постійного партнера.

Щоб уникнути небажаного зачаття, рекомендується не вступати в статеві відносини без контрацепції.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward