Чи можна займатися коханням під час місячних?

event 10:10 Четвер 30 Березня 2023 БЛОГ

Секс у період менструації часто табу. Одні пари не можуть уявити собі статевий акт під час менструального циклу жінки – більше того, вважають його небезпечним. Інші стверджують, що саме під час місячних отримують найбільше задоволення, а жінки відчувають сильний оргазм.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Місячні – це природний процес, пов’язаний з жіночим циклом і який може супроводжуватися фізичними та емоційними змінами. Хоча займання коханням під час місячних в цілому є безпечним і нешкідливим для здоров’я, кожна жінка має відчувати себе комфортно і вільно робити власний вибір.

Деякі жінки можуть відчувати дискомфорт або біль під час місячних, що може зробити займання коханням менш приємним або бажаним. У такому разі, жінки можуть вирішити утриматися від займання коханням на деякий час або знайти інші способи інтимної близькості, які не спричинять дискомфорту.

Крім того, під час місячних ризик інфекцій інтимних органів може збільшуватися, тому рекомендується дотримуватися належної гігієни інтимних органів. Використання презерватива може допомогти запобігти поширенню бактерій та інших інфекцій.

Читайте також: Чи можна спати в кімнаті, де розбився градусник?

У будь-якому випадку, займання коханням під час місячних є особистим вибором кожної жінки, і вона повинна слухати своє тіло та виробляти рішення на основі власних переконань та відчуттів.

Деякі люди відчувають страх перед займанням коханням під час місячних через культурні, релігійні або інші переконання. В такому випадку, жінки повинні поважати свої власні переконання та відчуття комфорту, і не займатися коханням під час місячних, якщо вони не хочуть цього робити.

До того ж, важливо пам’ятати, що місячні можуть бути дуже непередбачуваними, і не завжди можна передбачити, коли вони почнуться або закінчаться. Тому, якщо жінка вирішує зайнятися коханням під час місячних, вона повинна бути готова до можливого виникнення кровотечі.

Нарешті, якщо жінка використовує тампони або інші засоби гігієни під час місячних, важливо дотримуватися інструкцій щодо використання та забезпечити належну гігієну інтимних органів, щоб запобігти інфекціям.

Взагалі, займання коханням під час місячних може бути безпечним та приємним досвідом для жінки та її партнера, якщо вони дотримуються належної гігієни та поважають власні відчуття комфорту та переконання. Однак, варто пам’ятати, що це є особистим вибором кожної жінки, і вона повинна робити те, що вважає за краще для свого здоров’я та комфорту.

Читайте також: Чи можна вживати алкоголь після вакцинації?

Секс під час місячних і вагітність

Вісім жінок з десяти повністю впевнені, що секс в період менструації повністю захищає від можливої вагітності. І це міф! У перші дні початку місячних дійсно шанс запліднення знижується до мінімуму. Проте тим, хто практикує подібний “захист”, слід знати, що вагітність під час менструації – далеко не рідкість, особливо у разі статевого акту в останні дні кровотечі.

Менструальний цикл – навіть у цілком здорової жінки – не завжди стабільний, може зменшуватися й збільшуватися на тлі різноманітних факторів – стресу, фізичного навантаження, кліматичних змін. За регулярного циклу в 28-30 днів час овуляції минають на 10-14 добу, тому в цьому випадку секс під час місячних супроводжується найменшим ризиком вагітності. Але за короткого циклу – 20-25 днів, овуляція може наставати практично одразу після припинення кровотечі, а значить, вірогідність вагітності максимально висока.

Чи може жінка завагітніти в цей період? Так. Хоча це малоймовірно, вагітність не може бути виключена на 100%. А чому? Тому що життєздатність сперми здорового чоловіка досить велика. Виявляється, сперматозоїди здатні виживати в організмі жінки 5-7 днів, зберігаючи функції до запліднення. Давайте зробимо простий розрахунок. Якщо у вас є статевий акт з партнером на 3-й день циклу (тобто на третій день менструальної кровотечі), а овуляція відбувається на 10-й день циклу, тоді проміжок часу між статевим актом і овуляцією становить тиждень. Вижила сперма може запліднити яйцеклітину. Таким чином, вагітність протягом періоду менструації реальна.

Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward