Чи будуть впроваджувати графіки відключень світла в Україні – пояснення Міненерго

event 17:06 Понеділок 16 Жовтня 2023 Суспільство

Для забезпечення потреб громадян в Україні зараз достатньо електроенергії, що виробляється електростанціями в країні. Чутки в соцмережах про нібито застосування графіків відключень світла – неправдиві.

Про це повідомляють у Міністерстві енергетики України.

“В останні дні напередодні опалювального сезону в соціальних мережах масово шириться інформація про нібито застосування в Україні графіків відключень електроенергії”, – зазначили у відомстві.

При цьому в міністерстві спростували такі повідомлення, та наголосили, що обмежень електропостачання “поки що не передбачається в жодній з областей країни”.

Читайте також: В Україну прибула перша рідкісна броньована “швидка”

“Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, наразі повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів”, – йдеться в заяві.

Коли можливі відключення світла?

Як пояснили в Міненерго, такі відключення можливі “виключно у разі масованих ворожих обстрілів” та, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання.

Іншим чинником, у якому можливі відключення світла, є технологічні порушення у разі негоди.

“Енергетики активно готують енергетичну систему до опалювального сезону”, – розповіли у Міненерго.

Проте варто зазначити, що нещодавно міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що у разі ударів російських окупантів по енергооб’єктах цього осінньо-зимового періоду в країні можливі відключення світла. Однак такі “блекаути” не будуть тривалими.

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward