Чому не можна розпушувати землю навколо огірків

event 13:08 Неділя 31 Липня 2022 БЛОГ
огірки

Розпушування ґрунту – дуже важлива складова догляду за рослинами. Всі ми звикли, що ґрунт навколо рослин обов’язково потрібно гарненько розпушувати для того, щоб до коріння надходило більше повітря та поживних речовин. І, звичайно, мало хто замислюється, що ця процедура може завдати серйозної шкоди деяким культурам, пише protowаy.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Наприклад, для огірків розпушування ґрунту – це серйозний ризик. І від нього краще відмовитись, щоб не нашкодити рослинам і не сповільнити їх розвиток.

У цій статті піде мова про те, чим може бути небезпечним розпушування ґрунту навколо огірків і, звичайно, про  поради, чим цю процедуру можна замінити без ризику для подальшого розвитку рослин.

3 причини відмовитися від розпушування ґрунту навколо огірків

1. Близьке розташування коренів до поверхні ґрунту

У огірків коренева система не йде вглиб ґрунту (як у томатів, наприклад), а знаходиться дуже близько до поверхні ґрунту. При цьому вона досить велика і займає велику площу навколо огірків.

2. Ніжна коренева система

Коренева система огірків є великою мережею з тоненьких корінців, які, швидше, схоже на нитки, ніж на повноцінне коріння. При цьому вони завжди розташовані так близько один до одного, що при розпушуванні їх точно не вийде обійти.

Очевидно, що таке тонке коріння дуже легко пошкодити. Тому при розпушуванні їх пошкодження буде просто неминучим. Причому, всього за один рух сапкою можна травмувати відразу дуже велику частину кореневої системи через те, що коріння переплітається і росте дуже близько один до одного.

3. Гостра реакція огірків на пошкодження коріння

Огірки дуже погано переносять пошкодження своєї кореневої системи. Вони дуже гостро реагують на це і можуть легко загальмувати свій розвиток і навіть скинути зав’язі (якщо вони вже з’явилися). Крім того, пошкодження кореневої системи може призвести до пожовтіння листя і серйозно знизити імунітет рослини (а за цим легко може бути зараження різними небезпечними захворюваннями, яких потім буде дуже складно позбутися).

Саме тому так важливо дуже дбайливо поводитися з їхньою кореневою системою і відмовитися від процедур, які можуть її травмувати.

Чим замінити розпушування

Тим не менш, у будь-якому випадку нам потрібно подбати про те, щоб верхній шар ґрунту не покривався твердою “кіркою”, яка не пропускає повітря. В іншому випадку огіркам буде складно добре рости та розвиватися.

І, на щастя, розпушування можна легко замінити іншими варіантами догляду за грунтом навколо огірків. Наприклад, для цих цілей відмінно підходить мульчування, при якому формується мікроклімат, який чудово підходить для коріння огірків.

Крім того, можна діяти ще простіше та елементарно регулярно підсипати під огірочки свіжий, добре розпушений ґрунт. Тоді жодних проблем із кореневою системою в огірків точно не буде.

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward