Білий дім заявив, що Америка має наміри виробляти зброю спільно з Україною

event 12:36 Четвер 07 Грудня 2023 У СВІТІ

Україна та Сполучені Штати Америки підписали угоду про наміри спільно виробляти зброю та обмінюватися технічною інформацією.

Про це йдеться у заяві Білого дому.

Вказано, що угоду підписали міністерство оборони США, Міністерство оборони України та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України. Вона спрямована на задоволення нагальних потреб ЗСУ. Йдеться, зокрема, про протиповітряну оборону, ремонт та технічне обслуговування техніки та виробництво критично важливих боєприпасів.

Угода про наміри посилює співробітництво між Сполученими Штатами та Україною і сприятиме швидшому проходженню інвестиційних угод через відповідні системи”, – йдеться у повідомленні. 

Крім того, міноборони США та промислові партнери передали Україні технічні дані для початку локального виробництва деяких елементів ЗРК FrankenSAM. Це допоможе модернізувати наявні в Україні системи ППО шляхом інтеграції певних західних боєприпасів.

Читайте також: Зеленський звільнив Веніславського від обов’язків свого представника

“Паралельне виробництво цих систем в Україні та США дозволить пришвидшити їхнє розгортання і дасть змогу Україні зробити значний внесок у підтримку своїх систем протиповітряної оборони. Ці початкові результати не лише розширять українсько-американську співпрацю і забезпечать Україну можливостями, необхідними для успіху на полі бою в короткостроковій перспективі, але й підтримають довгострокове економічне та оборонне відновлення України”, – наголосили у Білому домі. 

Останні новини
07.05.2024, Вівторок
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward