“Без накипу, цвілі та бруду”: лайфхак, як почистити пральну машину

event 11:40 Вівторок 28 Березня 2023 БЛОГ

Помітили, що одяг після кожного прання стає сірішим і має неприємний запах? Швидше за все, проблема не в миючих засобах, а у техніці, пише уніан. 

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Першою ознакою того, що вже “час”- наявність нетипових звуків – техніка, наприклад, може моторошно бурчати або “зриватися з місця ” (навіть за умови, що машинка надійно прикріплена до підлоги). Примітно, що і прального порошку ви витрачатимете більше.

Чим почистити пральну машину, щоб видалити запах і цвіль

Як почистити пральну машину від накипу? В ідеалі машинка повинна проходити чистку кожні 1-3 місяці в залежності від засобів, які ви для цього використовуєте.

Накип дуже підступний. Він роз’їдає вашу техніку фактично зсередини. Причина тому – занадто жорстка вода з високим вмістом магнію і кальцію та постійне прання за високої температури. Найкраще з накипом боротися тими ж кислотами.

Читайте також: Астрологи назвали знаки Зодіаку, які не вміють брехати

В інших випадках допомагають відбілювачі. Налийте 0,5 л відбілювача у відділення для миючих засобів і запустіть прання без білизни за 60°C. Наступні поради, як почистити пральну машину в домашніх умовах:

  • Лимонна кислота. Найдоступніший спосіб, як почистити пральну машину від цвілі. Цей же метод хороший для усунення неприємного запаху. За високих температур сік прибирає не тільки легкий наліт, але і “камінь”, що утворився на стінках техніки. Як почистити пральну машину лимонною кислотою? Засипте 30 гр кислоти у відсік для порошку, запустіть режим прання на максимальних показниках (це створить надзвичайне навантаження на техніку – але це добре). Після того перевірте, чи не залишився накип на барабані і шлангу зливу. Наступного разу повторюйте процедуру тільки через три місяці.
  • Оцет, сіль і сода. Бюджетний варіант, якщо цікавитеся, як почистити пральну машину від бруду. Дві чашки звичайного столового оцту змішайте зі склянкою води і харчової солі. Залийте розчин у відділення для порошку і поставте на прання за максимальної температури. Приділіть особливу увагу лотку і ущільнювальній гумці – в них дуже багато бруду і цвілі. Якщо не хочете експериментувати з технікою, тоді скористайтеся спеціальними очисниками.

Запам’ятайте, що після такої чистки барабан слід повторно прополоскати у відповідному режимі, щоб змити залишки використаних вами засобів.

Також враховуйте, що машинку не рекомендують очищати відбілювачем і хлоркою перед або після чищення оцтом. Ці два засоби не можна змішувати – їхнє поєднання дуже агресивне для металу. Також не радять наливати оцет у дозатор відбілювача. 

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward