8 простих секретів, як виростити солодкі та соковиті огірки

event 13:00 П’ятниця 19 Квітня 2024 Дім-Сад

Огірки багаті на вітаміни та мінерали, а також є чудовим джерелом води й клітковини. Але, як і будь-які інші рослини, огірки потребують певних умов для росту і розвитку.

Про це пише Ukr.Media.

Якщо ви хочете отримати ранній урожай огірків, то вам необхідно дотримуватися кількох простих порад.

Читайте також: Жовтий рівень небезпеки: на 19 квітня синоптики оголосили штормове попередження

  1. Виберіть відповідне місце для посадки огірків. Вони люблять сонячні місця, тому виберіть ділянку з хорошою освітленістю. Також переконайтеся, що ґрунт на цій ділянці досить родючий і добре дренований.
  2. Підготуйте ґрунт. Огірки люблять пухкий і родючий ґрунт, тому перед посадкою рослин добре його прополіть і внесіть органічні добрива. Також можна додати трохи піску для поліпшення дренажу.
  3. Виберіть відповідний сорт огірків. Існує безліч різних сортів огірків, але для отримання раннього врожаю найкраще вибирати ранньостиглі сорти. Вони зазвичай дозрівають за 50-60 днів після посадки.
  4. Дотримуйтесь правильного режиму поливу. Огірки потребують вологого ґрунту, тому регулярно поливайте їх, особливо в період цвітіння і плодоношення. Але не перестарайтеся, надмірна кількість вологи може призвести до гниття коренів.
  5. Захистіть рослини від холоду. Огірки не виносять низьких температур, тому якщо ви живете в холодному регіоні, рекомендується вирощувати їх у теплиці або використовувати укриття у вигляді плівки або агроволокна.
  6. Підгодовуйте рослини. Огірки потребують поживних речовин для росту і розвитку, тому регулярно підгодовуйте їх органічними або мінеральними добривами.
  7. Проводьте обрізку. Щоб стимулювати ріст і розвиток рослин, рекомендується проводити обрізку бічних пагонів і зайвого листя.
  8. Боріться зі шкідниками та хворобами. Огірки можуть піддаватися нападу різних шкідників і захворювань.
Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward