5 помилок при висадженні розсади томатів у відкритий грунт

event 10:11 Понеділок 23 Травня 2022 БЛОГ

Холити і леліяти посадки томатів городники починають ще на тому етапі, коли сіянці ростуть на підвіконні або балконі як розсада. Досить відповідальним заходом є висадка розсади у відкритий ґрунт чи теплицю, пише prostoway

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Є п’ять головних помилок, які допускають дачники-початківці, які намагаються виростити помідори.

Помилка у поливі

Розсаду томатів слід припинити поливати протягом тижня до пересадки. За добу перед важливим заходом рослини рясно поливають теплою водою.

Під час висадки розсади томатів у лунки наливають якнайбільше теплої води. І після висаджування томатів як мінімум тиждень не поливають рослини. Температура води становить 25-30 градусів.

Освітлення

Багато дачників намагаються забезпечити томати світлом, сподіваючись отримати міцну та здорову розсаду, тому досвічують сіянці за допомогою ламп та інших пристроїв.

Але перед висаджуванням у ґрунт потрібно скоротити режим додаткового освітлення до мінімуму, щоб рослини звикли до природних умов.

Загартування томатів

Потрібно обов’язково загартовувати помідори перед висадкою у відкритий ґрунт. Так вони набувають витривалості і швидше приживуться на новому місці. Помилка вважається тримати розсаду в умовах квартири, а потім відразу пересадити її на город.

Погодні умови

Підгадати оптимальну погоду для висаджування томатів непросто. Але треба прагнути ідеалу. Оптимальною вважається денна температура +17 …19 °C, а вночі стовпчик термометра не повинен опускатися нижче +13 °C.

Рання посадка

Бажання якнайшвидше отримати врожай томатів змушує дачників поспішати з посадкою розсади. Наприклад, на календарі друга половина травня, але погода бажає кращого. Але деякі дачники вже висадили томати.

Висаджувати рослини все ж таки краще, коли і погодні умови відповідають, і грунт прогрітий. Друга умова дуже важлива, адже коренева система помідор дуже чутлива до холоду.

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward